Je jeugd herbeleven met de serie Younger

★★★★ In de serie Younger zien we de 40-jarige Liza die helemaal klaar is met de leeftijdsdiscriminatie waar ze mee te maken krijgt tijdens het solliciteren. Om tóch een kans te krijgen in de branche waar ze het allerliefst werkt, besluit ze om zich jonger voor te doen dan ze werkelijk is. Het gaat haar verrassend goed af en haar alibi blijft voorlopig intact. Ondanks haar geheim staan haar nieuwe vrienden altijd voor haar klaar en beseft ze dat het zeker niet erg is om haar jeugd nog een keer te beleven.

Gossip Girl op een ‘nerdy’ manier

Younger is een serie die je inspireert. Een serie die je laat zien dat je dromen echt kunt verwezenlijken, als je er maar genoeg inspanning en tijd in stopt. De serie is op een zekere hoogte te vergelijken met Gossip Girl. Voor de mensen die deze serie hebben gezien, zullen het gevoel begrijpen dat je bij Younger krijgt. Je zou kunnen zeggen dat het de ‘nerdy’ versie is van Gossip Girl. Dat betekent zeker niet dat de serie saai of langdradig is (zeker niet!), maar het onderwerp is wel wat serieuzer. Als je hiervan houdt, is het zeker het proberen waard.

Fantastische casting

Sutton Foster speelt de rol van Liza ontzettend goed. Als ze weer naar haar werk gaat als 26-jarige, is het soms erg ongemakkelijk en ontzettend grappig. Je vraagt je af waarom haar collega’s niet zien dat ze zich jonger voordoet dan haar werkelijke leeftijd, maar ze weet zich tóch weer iedere keer uit benauwde situaties te redden. Wanneer er een scène komt met de 40-jarige Liza, weet ze zich goed te redden als moeder en vriendin en zie je dat zich ook in deze rol weer goed kan inleven.

Ook de rest van de gecaste personages is top. In het scenario moet Liza op een gegeven moment kiezen tussen Charles en Josh. Als 26-jarige kiest ze natuurlijk voor Josh en vertrouwt hem uiteindelijk haar geheim toe. Als 40-jarige Liza zie je dat ze graag wil kiezen voor Charles, die bij haar op de uitgeverij werkt. Deze goede cast zorgt ervoor dat deze lastige situatie ook in de rest van de seizoenen interessant blijft. Na de laatste aflevering van seizoen 4 wil je gelijk doorkijken. Helaas is het vijfde seizoen nog niet beschikbaar en zullen we daar dus nog even op moeten wachten.

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie