Ja, ik wil! is de feelgood film voor de feestdagen

★★★ – Na Pak van mijn hart (2014) is regisseur Kees van Nieuwkerk er weer in geslaagd om een pakkende romantische komedie te maken: Ja, ik wil! Topacteurs als Elise Schaap, Thijs Römer en Martijn Lakemeier maken de feel-good movie helemaal af.

Welke prins?
De film begint op een trouwerij met Roos (Elise Schaap) en haar vriend Pieter (Jeroen Spitzenberger). Pieter maakt het na vier jaar samen uit. Het is lastig voor Roos om haar eerst zo gelukkige leventje op te pakken; haar werk als bioloog, waar ze een onderzoek doet naar de voortplanting van kreeften, verloopt niet helemaal lekker en ook Roos’ uiterlijk laat te wensen over. Gelukkig is er een prins op het witte paard, de veel jongeren stagiair Daan (Martijn Lakemeier) die haar overal mee hebt. Dan komt ook nog eens plastisch chirurg Jacob (Thijs Römer) verschijnt in beeld. Wie van deze prinsen Roos uiteindelijk kiest, weet je eigenlijk allang.

Cliché maar toch verrassend
Ondanks dat deze film veel clichés heeft, blijft het een lekkere, onschuldige film om naar te kijken. Even het verstand op nul en een avondje lekker lachen. Ja, ik wil! is uitstekend gefilmd, met leuke visuele details zoals de openingsscéne op de bruiloft. Op deze bruiloft hebben Pieter en Roos een gesprek over hun toekomst. De gespreksstof gaat steeds verder en op een gegeven moment gaat het over experimenteren in bed. Zodra Roos zegt: “Pieter, misschien kunnen we het hier beter thuis over hebben”, zoomt de camera uit en zien we dat de twee zich bevinden aan een enorme tafel waar tien andere mensen hun intieme gesprek volgen. Hilarisch!

Dubbel karakter
Naast dat de film echt leuk is om naar te kijken, mist het toch een beetje inhoud. Na het kijken van de film weten we nog niet echt wie Roos is. Is ze de ietwat nerdy bioloog die over zich heen laat lopen en het niet uitmaakt hoe ze eruit ziet? Of is het de knappe, goed verzorgde bioloog die spontaan is en wel houdt van een drankje? We zien in de film zoveel verschillende kanten van Roos dat het moeilijk wordt om er achter te komen wie ze werkelijk is. Daar hadden de makers iets beter over na kunnen denken. Verder is het een heerlijke film, vooral om te kijken tijdens de feestdagen.

Gezien: Ja, ik wil!
In de bioscoop vanaf: 15 oktober 2015
Geregisseerd door: Kees van Nieuwkerk
Cast: Elise Schaap, Thijs Römer, Martijn Lakemeier, Jeroen Spitzenberger e.a.
Fotocredit: Utopolis

Meer info vind je op: http://www.film1.nl/films/46959-Ja-ik-wil.html

Hier een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=tKW4CYCrcFQ

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie