Supernatural Boarding School – vampiers, liefde en wat je ermee moet

Onder haar pseudoniem Mokita Kivila heeft Deadlines reporter Joke Simmelink Supernatural Boarding School, A bond of love geschreven. SBS gaat over een vegetarisch meisje dat een vampier wordt.Wanneer ze verliefd wordt op twee jongens en verstrikt raakt in een complot, kan het drama beginnen. Deadline spreekt met de auteur.

‘Ik schrijf over dingen waarvan ik het vet vind als het echt zou zijn. Ik ben dol op boeken waar vampiers in voorkomen, zoals Vampire Academy van Richelle Mead bijvoorbeeld’, vertelt Joke. ‘In A Bond of Love komt hoofdpersoon Demona Hollow terecht op een kostschool voor vampiers, weerwolven, heksen en feeën.’

Fictieve look-a-likes
Demona, vrouwelijke vampier in wording, creëert op bijzondere wijze een band met twee totaal verschillende jongens die ze wel eens meer dan leuk zou kunnen vinden. Natuurlijk zorgt dat voor de nodige portie drama. ‘Het thema van het boek is liefde, en wat je ermee moet, eigenlijk’, vertelt Joke. ‘De personages zijn gebaseerd op mensen die ik ken, alleen vergroot ik dan een aantal karaktertrekken. Zo heeft Simon eigenschappen die mijn vriend ook heeft en lijkt Eros in eerste instantie op Damon Salvatore van de televisieserie The Vampire Diaries.’ Wanneer we haar vragen, op wie de hoofdpersoon lijkt, geeft Joke toe: ‘Demona heeft trekjes van mij. Ik kan ook wel eens als een gek rondspringen en in zingen uitbarsten. Wat verschilt is dat mijn personages niet heel lang nadenken over dingen, ze dóén het gewoon. Zo zit ik totaal niet in elkaar. Ik denk altijd lang na voordat ik iets doe.’

Gillen!
Deadline vraagt Joke naar haar reactie, toen ze SBS eindelijk in handen had. ‘Het was gillen toen ik de proefversie van mijn boek in mijn handen had! Ik had het idee al zo lang in mijn hoofd en was al een jaar intensief bezig met het publiceren van mijn boek. Het redigeren van het boek is minstens zoveel werk als het verhaal bedenken en schrijven,’ vertelt Joke. ‘Het boek dat nu gedrukt wordt is dan ook een verbeterde, gepolijste versie dan de online versie die op Wattpad al te lezen is.’ Om haar schrijversvaardigheden te ontwikkelen, begon Joke met het online publiceren van haar verhaal op verhalensite Wattpad. ‘Elke maand publiceerde ik een aantal hoofdstukken online,’ vertelt de auteur. ‘Via sociale media krijg ik veel positieve reacties van lezers. Er is zelfs iemand in de Verenigde Staten die voor een schoolopdracht een essay over mij en mijn boek heeft geschreven – dat vind ik natuurlijk heel gaaf.’

Al 19.000 lezers
Joke is een internationale bekendheid aan het worden. ‘Het boek komt al snel naar voren bij de zoekmachines als je op ‘boarding school’ of ‘vampires’ zoekt,’ vermeldt Joke. Inmiddels is onze reporter bezig met het schrijven van haar tweede boek, het vervolg op A bond of love. Uiteindelijk moeten het vijf boeken worden. ‘Mede omdat ik in het Engels schrijf heb ik dus een groot publiek’, vertelt Joke terwijl ze de statistieken opzoekt. “Wel 19.000 mensen hebben het hele eerste boek gelezen!’ En de teller voor haar tweede boek loopt nog steeds op. Deadline heeft een beroemdheid aan de haak geslagen!

Geïnteresseerd geworden in Supernatural Boarding School? Koop hem nu op: www.createspace.com

Gesproken met: Joke Simmelink
Fotocredits: Joke Simmelink
Meer info:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie