Wake Up Your Dreams van The New Shining is niet spannend

Op 18 oktober verschijnt de nieuwe plaat van de Nederlandse rockband The New Shining. Het album heet Wake Up Your Dreams en gaat over het navolgen van je dromen. De driekoppige band profileert zich als heavy rockband, maar dat label past na deze CD niet meer bij ze.

Akoestisch element
Alle nummers op de plaat zijn vrij zoet: de onderwerpen van de liedjes zijn lief en de gitaar wordt zacht gebruikt. Dat maakt het album niet zozeer slecht, maar het is wel opvallend voor een heavy rockband. Het akoestische element voert in het nieuwe album de bovenhand. Deze stijlkeuze leidt ertoe dat veel liedjes op elkaar lijken; ze geven de luisteraar steeds hetzelfde gevoel mee. Het enige nummer dat hier van afwijkt, is Devil On My Tail.

Johnny Cash
Devil On My Tail is het nummer dat wat betreft tempo en geluid het meeste uitblinkt op het nieuwe album. Het nummer klinkt een stuk rauwer dan de rest en past in het kader van countryrock. De tekst van het refrein blijft de rest van de dag hangen. De band zegt zelf over Wake Up Your Dreams dat het een album is met een vleugje Johnny Cash. Bij het nummer Devil On My Tail komt dit vleugje goed naar voren, alleen al door het gitaargebruik. Toch is de stem van Johnny Cash vele malen zwaarder dan die van Xander Stok, de zanger van The New Shining. Zijn stem is meer vergelijkbaar met de stem van de zanger van 3 Doors Down of de zanger van Nickelback.

Uiterlijk
De albumcover van Wake Up Your Dreams verbeeldt goed waar de plaat om draait: de liedjes hebben als overkoepelend thema het navolgen van je dromen. Zanger Xander Stok kiest en volgt zijn droom van muziek maken. Op de cover van het album staat een arm van een man die een gitaarhals stevig vastgrijpt. Een metafoor voor het vastgrijpen van Xanders droom: muziek maken.

Geluisterd naar: Wake Up Your Dreams
Artiest: The New Shining
Verkrijgbaar vanaf: 18 oktober 2013
Platenlabel: Agents After All
Meer info vind je op: http://www.thenewshining.com en http://www.agentsafterall.nl

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie