Met Het Leven Gaat Niet Altijd Over Roze ben je helemaal in de wolken

★★★★- De wereld is niet alleen maar rozengeur en maneschijn: zelfmoorden, aanslagen, schietpartijen, overvallen en nog veel meer. Niemand is perfect, ook Rosie niet, de hoofdpersoon van Het leven gaat niet altijd over roze. Wanneer Rosie, die altijd vrolijk in het leven staat en alles door een roze bril bekijkt, Lex ontmoet, verandert Rosies hele leven. Ze weet de gevolgen nog niet, maar haar leven lijkt perfect. Althans dat is wat Rosie dacht, wanneer ze na het zoveelste hoogtepunt in haar leven dan toch gek wordt. Er verandert meer voor Rosie dan ze ooit aan had durven denken, maar ze komt er al snel achter, dat verandering lang niet altijd zo positief is…

Liefde voor wie

In Het leven gaat niet altijd over roze lees je mee vanuit vele oogpunten. De belangrijkste hiervan zijn Lex, Rosie en hun dochter Willow. Willows leven staat op z’n kop vanaf het moment dat haar ouders meedelen dat ze gaan scheiden. Haar altijd strenge vader doet er alles aan om zijn kinderen de perfecte opvoeding te geven: lijstjes op de slaapkamerdeur met klusjes die je moet doen, niet meer dan een kwartier tv kijken en je altijd perfect aan de regels houden. Willow is alleen daarom al liever bij haar moeder bij wie ze mag eten, verven, knutselen en soms zelfs school overslaan om even gezellig naar de zee te gaan. Willow was altijd veel liever bij haar moeder, hoewel haar broertje, Archer, het geen bal uitmaakt bij wie hij is. Wanneer Rosie haar roze bril afzet en ze wordt opgeslokt door de echte wereld, verandert heel Willows leven en weet ze niet eens meer wie ze is.

(Te) realistische gebeurtenissen

Veel boeken voor jongeren zijn vrolijk en romantisch, of zitten juist vol spannende spionage. Bij Het leven gaat niet altijd over roze is dit zeker niet het geval. Laat je dus niet voor de gek houden door de titel. Ook al klinkt de titel niet zo heel vrolijk, het verhaal is erger dan je verwacht. Als je dus niet tegen wat heftige gebeurtenissen kan, lees het verhaal dan niet. Het verhaal gaat over depressies, scheidingen, liefde en hoe lastig bepaalde relaties zijn als je niet gewoon met elkaar communiceert. Als je besluit Het leven gaat niet altijd over roze te lezen, ga je daar geen spijt van krijgen. De verhaallijn is mooi en de hoofdpersonages zijn duidelijk beschreven. Hierdoor weet je heel goed wat het karakter van iedere persoon is. In Het leven gaat niet altijd over roze lees je dat Rosie er lichamelijk op een bepaald moment helemaal klaar mee is, maar dat ze daar mentaal heel anders over denkt. Deze plottwisten maken het verhaal heel leuk en nog veel spannender om te lezen. Je weet gewoon totaal niet wat je te wachten staat.

Herhaalde herhalingen

Het leven gaat niet altijd over roze is de debuutroman van Brianna Wolfson. Het is al in vier talen gepubliceerd en dat zullen er vast en zeker nog meer worden. Brianna Wolfson laat mensen een normale situatie laten lezen. Wat er in Het leven gaat niet altijd over roze gebeurt, vindt dagelijks in meerdere families plaats. Het perspectief dat Brianna heeft gebruikt is wel wat vreemd. Op het ene moment lees je met Willow mee en een regel later zit je in de gedachten van Rex. Dat is even omschakelen dus. Het is wel jammer dat Brianna Wolfson zichzelf steeds herhaalt: “Ze was bedroefd, kwaad en angstig. Ze was zeer bedroefd, zeer kwaad en zeer angstig.” Door al deze herhalingen lees je eigenlijk dus niet zo veel van het verhaal zelf, maar blijf je hangen in zinnen die zich steeds verdubbelen. Desalniettemin is Het leven gaat niet altijd over roze met veel liefde geschreven en dat stroomt er bij iedere pagina weer een beetje uit. Hierdoor kan je dus gewoon niet stoppen met lezen. Het leven gaat niet altijd over roze gaat veel over liefde, iets wat je zeker gaat voelen voor dit spannende boek.

Gelezen boek: Het leven gaat niet altijd over roze
Geschreven door: Brianna Wolfson
Uitgegeven door: Harper Collins
Verschenen op: Maart 2018
Soort boek: Literaire roman, Drama
Meer info vind je op: https://www.harpercollins.nl/brianna-wolfson-het-leven-gaat-niet-altijd-over-roze

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie