Het Eos-project spoort aan om verder te lezen

★★★★ Wat zou je doen als je de hond aan het uitlaten bent en opeens een man in de rivier ziet liggen? Het overkomt Mink in Het Eos-project. Hij doet zijn verhaal bij de politie, alleen die raffelen de zaak af alsof het gaat om een snoepje dat is gestolen. Mink gaat samen met zijn beste vrienden Jools en Sebas zelf op onderzoek uit. Maar hoe ga je ermee om? Want hoe verder Mink en zijn vrienden speuren, hoe gevaarlijker het voor henzelf wordt. Niemand is te vertrouwen en ze doen er alles aan om de waarheid te achterhalen. Zelfs als dat betekent dat ze gewond raken of dood kunnen gaan.

De waarheid
In het nieuwe boek van Mirjam Mous leef je het meest mee met Mink. Hij is 16 jaar oud en leeft een leven zoals alle andere tieners. Hierdoor is het makkelijk om als tiener snel met Mink en zijn vrienden mee te leven. Dit verandert sterk als hij eenmaal weet wie het slachtoffer in de rivier is. Deze ontdekking gooit zijn hele leven om. Samen met zijn beste vrienden wil hij de waarheid achterhalen, maar is dat nog wel mogelijk? Als hij en Jools over de dood van haar oom praten komen ze tot een conclusie; hij kan gewoon niet verdronken zijn. Jools’ oom was vriendelijk en had een zwak voor spannend avontuur. Maar zou dit spannende avontuur de reden zijn dat hij nu niet meer leeft? Je komt er allemaal achter in Het Eos-project. Een leuk en spannend boek van Nederlandse bodem.

Spannend!
Het Eos-project intrigeert snel doordat het over iets gaat wat je vaak hoort maar nooit meemaakt; moord. Gelukkig is het niet zo’n boek dat in rondjes om de moord heen singelt, maar dat je meteen met je neus op de harde feiten drukt. Daardoor merk je al gauw dat dit iets is waar je tijdens het lezen rekening mee moet houden. Het kan moeilijk zijn om een verhaal te lezen dat niet om de waarheid heen draait. Als je een meelevend persoon bent zal het verstandig zijn om wat zakdoekjes in de buurt te hebben. Het is een heftig verhaal dat realistisch en zeer mooi is geschreven. Je moet niet verbaasd zijn als je Het Eos-project uit hebt voordat je überhaupt beseft dat je al drie uur aan het lezen bent. Mirjam Mous heeft in het boek meerdere mensen een belangrijke rol gegeven door ons vanuit hun oogpunt het verhaal te lezen. Hoe verder je dus in het boek komt, hoe meer je meeleeft met het slachtoffer en belangrijke personen. Hierdoor weet de lezer al gauw meer dan de hoofdpersoon, wat het nog leuker en spannender maakt om Het Eos-project te lezen.

Verschillende oogpunten
Het Eos-project is een boek dat op een speciale manier is geschreven. Dit is vooral omdat je het verhaal niet van 1 of 2 kanten leest, maar vanuit 5 oogpunten. Hierdoor is het zeer gemakkelijk om in het boek te komen. Dat er bij elk hoofdstuk een datum wordt vermeld helpt ook mee bij het inleven, hierdoor weet je goed wanneer iets met iemand gebeurd. Mirjam Mous heeft met Het Eos-project een nieuwe bestseller geschreven. Ze stond al bekend om haar spannende jeugdthrillers als Boy 7, Vals Spel en Virus. Het Eos-project is een perfecte aanvulling op dit rijtje. Wel iets om over na te denken is dat de verschillende oogpunten het lastig maken om meteen te weten over wie je leest en wie nu ook alweer die ene persoon is. Gelukkig maakt dit niks uit voor de kwaliteit van het boek. Het Eos-project mag soms verwarrend zijn om te lezen, maar ondanks dat, is het een boek met veel kwaliteiten en veelbelovend om te lezen.

Gelezen boek: Het eos-project
Geschreven door: Mirjam Mous
Uitgegeven door: Unieboek (Best of YA)
Verschenen: 24 juli 2017
Genre: Jeugdthriller
Meer info vind je op: http://www.unieboekspectrum.nl/boek/9789000354634/Het-eos-project/
http://www.mirjammous.nl/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

2 gedachten over “Het Eos-project spoort aan om verder te lezen

Geef een reactie