Haken en ogen maken Touch niet slecht

Touch draait om de 11-jarige Jake. Hij is geobsedeerd door cijfers en praat niet. Dit tot grote frustratie van zijn vader Martin, die na het overlijden van zijn vrouw op 9-11 de zorg volledig op zich neemt. Maar dan blijkt dat Jake door zijn obsessie voor cijfers en patronen de toekomst kan zien. En dus ook welke mensen er op welke tijdstippen overlijden.

Strijd
Het concept van Touch is origineel. Vader Martin moet de hints van zoon Jake opvolgen om te voorkomen dat er mensen zullen overlijden. De eerste twee afleveringen schetsen een duidelijk beeld van de relatie tussen Jake en Martin. Martin doet er alles aan om voor Jake te mogen blijven zorgen, maar door zijn constante wisseling van baan lijkt het de kinderbescherming beter dat Jake uit huis wordt geplaatst. Kiefer Sutherland, die Martin speelt, laat op een mooie manier de strijd zien die hij wil voeren om zijn zoon bij zich te houden. Ook David Mazouz, die Jake speelt, is een talent. Zonder woorden kan hij op een veelzeggende manier laten zien hoe hij de wereld ziet.

Niet alleen lofzang
Toch is het niet alleen maar lofzang voor Touch. In de eerste twee afleveringen blijft het onduidelijk waarom Jake niet praat. De kijkers weten dat hij verbanden ziet in alles wat er om hem heen gebeurd, maar waarom zegt hij niet gewoon wanneer iemand gaat overlijden? Dit is irritant en kan ervoor zorgen dat je als kijker geen motivatie meer hebt om door te blijven kijken, wat jammer is. Bovendien zijn sommige connecties tussen mensen wel erg vergezocht en wel toevallig, wat het niveau van de serie toch wat naar beneden haalt.

Zet door!
Touch heeft wat haken en ogen, maar wanneer je daar doorheen kijkt is het een serie waar je je prima mee kunt vermaken. Vooral het acteerwerk van Sutherland en Mazouz krikken het niveau van de serie omhoog. De eerste twee afleveringen zijn niet ijzersterk, maar prikkelen je toch om door te blijven kijken. En doe dat vooral, want het zal je niet teleurstellen.

Gezien: Touch
Geregisseerd door o.a: Nelson McCormick, Milan Cheylov en Micharl Waxman
Cast: Kiefer Sutherland, David Mazouz en Gugu Mbatha-Raw
Meer info vind je op: www.imdb.com
Voorproefje: www.youtube.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie