Geheimen en IMAX tijdens preview Inhumans

★★★★★ Inhumans had groots moeten uitpakken als nieuwe film in de ‘Marvel Cinematic Universe’, maar viel vorig jaar plotseling weg uit het film-rooster. ABC besloot het concept op te pakken en besloot zijn eigen Inhumans TV-serie te maken. De plannen bleven echter zo groots dat Marvel besloot de eerste twee afleveringen op te nemen in IMAX. Tijdens een preview werden deze eerste beelden exclusief vertoond. Cris en Quilfort besloten een kijkje te nemen om dit spektakel zelf te ervaren.

Film naar TV

Voor fans was het een grote teleurstelling toen de film Inhumans, na een lange stilte, in 2016 opeens verdween uit de planning van de MCU. Hier had Marvel gelukkig een antwoord op in de vorm van een televisieserie. Samen met ABC en IMAX ging het team aan de slag. Inderdaad, IMAX heeft als directe partner geholpen bij dit ongekende verhaal over de koninklijke mutanten-familie. Inhumans is de eerste televisieserie die gefilmd is met IMAX camera’s. Dit betreft de eerste twee afleveringen van de serie, die wereldwijd in de bioscoop komen op 1 september 2017. Nederland heeft daarbij nog een kleine voorsprong op de rest van de wereld, de serie gaat hier een dag eerder in première.

Superheldenteam met een Hollands randje

De perfecte locatie om deze unieke ervaring te presenteren is natuurlijk Pathé Arena. Na een kort voorwoord van IMAX zelf kregen partners, vrienden en de pers een korte blik achter de schermen bij Inhumans. Het team achter de schermen is zeker niet verkeerd. Uitvoerend producent en Showrunner Scott Buck was afgelopen jaren zeven keer genomineerd voor een Emmy en bekend van onder andere Dexter en Iron Fist. Jeff Jur regelt de cinematografie, hij werkt al 30 jaar in Hollywood met twee Emmy’s als resultaat (Carnivale, Bessie).

Inhumans heeft een Nederlands tintje in de vorm van Roel Reiné. De Nederlandse regisseur, bekend van Michiel de Ruyter, had de eer om de eerste twee afleveringen te mogen regisseren en was in Amsterdam aanwezig om dit te bespreken. Marvel had zijn ogen laten vallen op de regisseur door zijn aflevering van Black Sails. Roel was zeer enthousiast dat hij mocht filmen in IMAX, dit liet hij vaak genoeg horen. De heerlijk Nederlandse directheid straalt van zijn verhalen met het bedrijf af. Zo vroeg hij direct na het uitproberen van de ALEXA IMAX 2D digitale camera of het mogelijk was om de lens nog wijder te maken. Roel kreeg precies wat hij wilde, de lenzen werden exclusief voor hem (en Christopher Nolan) gemaakt, waarna hij aan de slag kon met het spektakelstuk.

Geheimzinnige ‘superdrama’

Naast prachtige verhalen werden ook vier exclusieve scènes getoond. Hierin wordt duidelijk dat Inhumans niet een standaard actieserie wordt maar zich vooral zal richten op persoonlijke relaties. Het is heel interessant om een serie te zien waar de hoofdpersoon alleen mag communiceren met een, door de acteur Anson Mount zelfontwikkelde, gebarentaal. Het stemgeluid van koning Black Bolt kan namelijk een hele stad verwoesten. Deze koning ligt in de clinch met zijn broer Maximus. In de scène waarin hij Medusa, de vrouw van Black Bolt, naar zijn kant probeert te halen komt de kracht van de koningin naar boven. Met haar afzonderlijk van elkaar bewegende haren vliegt zij Maximus naar de keel. In de close-up wordt duidelijk hoeveel aandacht in de CGI is gestoken. Elk stukje haar is vlijmscherp en golft magisch heen en weer. De kwaliteit van de beelden ziet er ronduit prachtig uit en wij zijn enthousiast over deze serie.

Hoe groot de rol van Inhumans in de ‘Marvel Cinematic Universe’ wordt is nog onduidelijk. Roel wist namelijk goed zijn mond te houden over de toekomst van deze personages en tie-ins met andere films of series. Gelukkig hebben wij nog houvast in Kevin Feige zijn eigen woorden in 2016: “And I think as we get into Phase 4 as I’ve always said, it could happen as a movie. I think it would be super cool.”

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Geheimen en IMAX tijdens preview Inhumans

Geef een reactie