Geen zorgen voor Drake op More Life

★★★★ Het is altijd groot feest als Drake nieuwe muziek uitbrengt. De Canadees gaat ondertussen lang genoeg mee om een volwaardig artiest te zijn en bewijst dit keer op keer met de reacties van zijn volgelingen. Hij is niet voor niets de hedendaagse streamkoning. Bij deze titel hoort natuurlijk ook een eigentijdse plaat in de vorm van een playlist format, maar werkt dit wel voor het grote publiek?

Genialiteit van een streamkoning

De streamkoning slaat meteen toe op de eerste dag van de release met twee verschillende Spotify records. De plaat wordt in de eerste 24 uur 61.302.082 keer gestreamd en verslaat daarmee Ed Sheeran. Dit record zorgt er ook voor dat Drake de best beluisterde artiest op één dag is geworden. Natuurlijk niet heel gek als je bedenkt dat de playlist 22 nummers bevat.

Ik gebruik expres niet het woord album. Drake heeft namelijk een playlist uitgebracht. Een vorm van geniale marketing maar ook een manier om ‘More Life: A Playlist by October Firm’ vol te gooien met verschillende stijlen en uitspattingen. Sommige nummers liggen zo ver bij elkaar vandaan dat het nooit één geheel zal worden op een album, maar wel op een playlist. Dit zorgt er wel voor dat ‘More Life’ echt iets te lang duurt. Ik begrijp dat elke stream telt maar hier hadden best vijf tot zeven nummers minder op gemogen.

Experimenteren zonder zorgen

Drizzy aka Drake hoeft zich echter over weinig andere dingen zorgen te maken. ‘More Life’ is een de perfecte heerlijk mix van nieuwe muziek die fans nodig hadden na zijn vorige album ‘Views’. Zo begint ‘More Life’ met een old school Kanye vibe vertaalt naar een klassieke Drake banger. Het nummer ‘Free Smoke’ wordt daarna opgevolgd door een fusie van Britse grime-rap en Drakeism in de vorm van ‘No Long Talk’. Deze combinatie komt later weer terug met de rapper Giggs op het heerlijke ‘GMT’. Halverwege deze track krijg je een hartverscheurend R&B nummer ‘4422’ waar hij volledig de zang geeft aan Sampha, met succes.

Dansen op R&B

Drake laat de gehele playlist zijn diversiteit en creativiteit zien. Dat gaat zover dat hij op twee nummers zelf zijn eigen nummers sampled. Eén van deze nummers is Glow en dit is niet voor niets een fantastisch duet met Kanye West, koning van de samples. Echter komen de meest verrassende elementen in zijn dance geïnspireerde tracks. Zo is Passionfruit een catchy zondag dance titel die bijna vergeleken kan worden met Caribou of Jamie XX en is Get it Together niet alleen catchy maar ook nog eens tekstueel goed geschreven over lange  afstandsrelaties.

‘More Life is’ net iets te lang en schiet net teveel kanten op maar dit maakt niet uit. De playlist zit goed in elkaar en de samenwerkende artiesten zijn zorgvuldig gekozen voor de juiste nummers. Drake gaat door waar hij goed in is en dit is hits maken. Dit zal zeker succesvol blijven als hij doorgaat met zijn R&B invloeden om te gooien naar zijn eigen chille vorm van dance. ‘More Life: A Playlist by October Firm’ zal geen klassieker worden maar wel keihard bijdragen aan zijn legacy.

Geluisterd naar: More Life
Artiest: Drake
Verkrijgbaar vanaf: 18 maart 2017
Platenlabel: OVO Sound, Young Money, Cash Mony, Republic Records
Meer info vind je op: http://www.drakeofficial.com/music.html

https://www.youtube.com/watch?v=79YvYvpVR7A

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie