Gamenieuws Recap: Valve-nieuws van GDC en Rollercoaster Tycoon

Het is alweer een paar maandjes geleden, maar hij is weer terug van weggeweest: de Gamenieuws Recap. En wat is een beter moment om terug te kijken het gamenieuws, dan de maand waarin de Game Developers Conference in San Francisco plaatsvond?

Valves Steam Machines
Al in 2013 toonde Valve op CES een prototype van wat later een Steam Machine of Steam Box zou gaan heten: een op zichzelf staande console met Steam als OS en een speciale controller om alle games mee te kunnen spelen. Afgelopen week kondigde Valve dan eindelijk een uitgebreide lijn aan van meer dan vijftien Steam Machines. De fabrikanten van deze Steam Machines lopen uiteen van Alienware tot Asus met prijzen variërend van 460 tot 5000 dollar. Ze zijn nu al te bekijken op de Steam-store.

Valves Virtual Reality
Nog meer Valve nieuws deze week. In opvolging van onder meer Oculus, Sony en Microsoft, kondigde Valve afgelopen week zijn eigen Virtual Reality-bril aan: de Vive. Dit is een 3D-headset zoals we die kennen van onder meer Oculus, ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met HTC. De bril werkt samen met Valve’s SteamVR bewegingtechnologie en communiceert met twee zogenaamde SteamVR base stations, die de bewegingen van je lichaam in de fysieke ruimte registreren. De headset werkt samen met de Steam Controller, maar HTC brengt ook zelf een VR-controller uit samen met de headset, die eind dit jaar op de markt moet komen.

Eerste beelden Rollercoaster Tycoon World
Na een lange stilte en het zeer teleurstellende free-to-play Rollercoaster Tycoon 4, heeft Atari de eerste gameplay-trailer van Rollercoaster Tycoon World de wereld ingestuurd. Rollercoaster Tycoon World belooft een terugkeer te zijn naar de RTC-games van weleer, waarvan de echte laatste, Rollercoaster Tycoon 3, inmiddels alweer meer dan 10 jaar oud is. Uit de trailer wordt in elk geval duidelijk dat de focus niet ligt op grafisch geweld; de game ziet er ongeveer hetzelfde uit als deel 3 uit 2004. 

Valves Source 2
Oké, een laatste nieuwtje over Valve dan. Op GDC kondigden ze vol trots de nieuwe versie van hun populaire (en inmiddels al bejaarde) game-engine Source aan, getiteld Source 2. Games die gebruik maken van deze engine zijn nog niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat het langverwachte Half-Life 3 op deze nieuwe engine zal draaien.

Besproken: Steam Machines
In de winkels vanaf: November 2015
Ontwikkeld door: Diverse
Uitgegeven door: Valve
Voorproefje:

Besproken: Rollercoaster Tycoon World
In de winkels vanaf: 2015
Ontwikkeld door: Area 52 Games
Uitgegeven door: Atari
Voorproefje:

https://youtu.be/nzgAhPffWsM

Fotocredits: Marketinggames.com, Gamer.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie