Games Recap: uitstelkoningen en GTA V nieuwtjes

Veel slecht nieuws vanuit gameland deze week. Verschillende games worden (weer) uitgesteld en servers hadden het moeilijk met de mensenmassa’s die online kwamen toen ze eindelijk GTA V konden spelen. Gelukkig is er ook nog goed nieuws: de BAFTA’s reikten prijzen uit en fans van GTA V staat een ware traktatie te wachten.

Van uitstel…
Het is steeds normaler geworden dat games worden uitgesteld, zelfs een paar weken voor de eerder gestelde releasedatum. Gamers vinden dit natuurlijk niet leuk, maar het wordt wel steeds meer geaccepteerd. De vraag is alleen: hoe vaak kunnen bedrijven dit doen voor hun trouwe klanten zich tegen hen keren? Slightly Mad Studios heeft voor de derde(!) keer laten weten dat Project Cars later zal verschijnen. Ditmaal is de releasedatum gezet op mei 2015, maar dat kan natuurlijk altijd nog veranderen. Ook Uncharted 4 en Quantum Break zijn uitgesteld, maar voor deze games stond gelukkig nog geen releasedatum gepland. Fans zullen nog tot ergens in 2016 geduld moeten hebben. Een nieuwe datum, uitstel zonder duidelijke datum… en dan hebben we ook nog zoiets als ‘gedeeltelijke uitstel’. Mortal Kombat X zal op Xbox 360, PlayStation 3 en in de last-gen versie niet in april, maar in juni verschijnen.

Eindelijk samen overvallen plegen
Ook Rockstar is uitstelkoning. Daar waar Grand Theft Auto V voor op de consoles vorig jaar al verscheen, is de pc-versie nog steeds niet beschikbaar. Daar houdt het nieuws over GTA nog niet mee op! Belangrijker is namelijk dat deze week de Heists-update is gekomen. Vanaf nu kun je overvallen met meerderen voorbereiden en uitvoeren. Logischerwijs hadden de servers het even moeilijk door de enorme hoeveelheid aan mensen die deze langverwachte update wilden spelen. Daarnaast heeft BBC ook aangekondigd dat zij een tv-serie zal maken over GTA. Het spel zal niet tot een tv-serie worden omgebogen, maar de kijker krijgt een blik achter de schermen van de productie. Dit allemaal voor BBC’s nieuwe project Make It Digital, waarmee ze jongeren lekker wil maken voor het werken met digitale technologie.

Hard werken wordt beloond
Wanneer een game dan eindelijk uitkomt, is het altijd maar afwachten hoe hij in de smaak valt bij de gamers en de critici. Reviews kunnen een duidelijk beeld geven van de ontvangst, maar prijzen geven pas echt aan wie het beste is. De British Academy of Film and Television Art heeft op haar website laten weten wie met welke prijzen voor de kunst van bewegende beelden aan de haal ging. Als allerbeste game kwam Destiny van Bungie naar voren, met naast zich als mobile game Monuent Valley. Benoemingswaardig waren de twee prijzen die Naughty Dog kreeg voor de game The Last of Us en de bijbehorende downloadbare content.

Besproken: Project Cars
In de winkels vanaf: hopelijk mei 2015
Ontwikkeld door: Slightly Mad Studios
Uitgegeven door: Bandoi Namco Games
Voorproefje:

Besproken: GTA V
In de winkels vanaf: consoleversie is al beschikbaar, pc-versie komt op 14 april
Ontwikkeld door: Rockstar
Uitgegeven door: Rockstar
Voorproefje:

Besproken: Destiny
In de winkels vanaf: al beschikbaar
Ontwikkeld door: Bungie
Uitgegeven door: Bungie
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie