H1Z1 brengt zombies tot leven

★★★★ – Op 15 januari is de early access van H1Z1 uitgekomen op de PC. Dit is nu nog een alpha-testversie, maar later dit jaar komt de officiële release voor PC en Playstation 4. H1Z1 is een hypermoderne online multiplayer waarin je moet zien te overleven tussen zombies en andere spelers. Weet de testversie gamers warm te krijgen voor de eindversie?

Een beetje jammer
H1Z1 werd uitgebracht door Daybreak Game Company. Het is nu nog een alpha-testversie, dus de grafische kwaliteit ligt nog niet erg hoog. Ook de bewegingen van de spelers lopen nog niet helemaal vloeiend, waardoor je als speler veel last hebt van haperingen. Verder zijn er nog weinig Nederlandse servers, waardoor je bijna verplicht bent om een Duitse, Engelse of Amerikaanse server te kiezen. Gelukkig is dat voor de meeste fanatieke spelers geen probleem. Beetje jammer: deze testversie kost wel twintig hele euro’s…

Zelf je wapens bouwen
Afgezien van de lage grafische en bewegingskwaliteit, is het spel leuk om te spelen. Het spel bevat namelijk ook een crafting systeem, waardoor je nieuwe wapens kunt bouwen met de dingen die je her en der vindt. Het is alleen jammer dat je meer medespelers tegenkomt dan zombies, waar de game uiteindelijk om gaat. Een ander minpunt is dat als je gedood wordt door een zombie of medespeler, je weer helemaal van het begin moet beginnen.

Op naar de volledige versie!
Het spel heeft nu nog enkele kinderziektes, maar die zullen bij de officiële release dit jaar wel worden verholpen. Verder is het een leuke online survival game met interessante mogelijkheden. 20 euro is erg prijzig voor een testversie, maar als je ziet wat je ervoor krijgt is het zeker het geld waard. Deze testversie rammelt nog een beetje, maar hij maakt de gamer zéker warm voor de echte versie!

Reporter en eindredacteur Joke geeft les op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Haar vierde klas ging aan de slag met het schrijven van een recensie. Daarom zette Joke samen met Deadline een wedstrijd op: Deadline in de klas. De beste recensies verschijnen online! Vandaag verwelkomen we Tim van Esch als reporter. Hij is één van de winnaars van Deadline in de klas.

Gespeeld: H1Z1
In de winkels vanaf: 15 Januari 2015 (stream download)
Gespeeld op: PC
Ook verkrijgbaar op: PS4 (binnenkort)
Ontwikkeld door: Daybreak game company
Uitgegeven door: Daybreak game company
Fotocredit: Youtube
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie