Tijd voor avontuur met Captain Toad: Treasure Tracker

★★★★ – ‘Time for adventure!’ kirde de kleine Captain Toad telkens weer in Super Mario 3D World. Toad stal ieders hart met zijn korte avonturen. Fans van over de hele wereld verlangden naar meer van deze kleine grote held, en zowaar, Nintendo gaf antwoord. Captain Toad: Treasure Tracker is een volwaardig Captain Toad-spel met simpelweg nog veel meer van deze kleine avonturier. 

Een simpele premisse
Het principe van Captain Toad: Treasure Tracker is in feite simpel: de speler dient Toad in elk level naar de Power Star te loodsen en kan eventueel onderweg nog drie diamanten vinden ook. Deze zijn vaak verstopt in plantjes, in vijanden of op plekken die je alleen kunt zien als je de camera draait. Ook is er in elk level nog een speciale uitdaging te behalen, zoals het vinden van een gouden paddenstoel of het verzamelen van een bepaald aantal muntjes. De levels zelf zijn een soort zwevende eilanden, die ondanks hun doorgaans geringe grootte, vele geheimen herbergen.

Naïeve charme
Captain Toad zelf kan niet springen, noch vechten. Hij kan alleen maar knollen uit de grond trekken. Als je een vijand tegenkomt, moet je dus óf een slimme manier vinden om hem toch uit te schakelen, óf gewoon wegrennen. Door het spel heen worden de levels steeds ingewikkelder en uitgebreider en de vijanden slinkser, maar Captain Toad: Treasure Tracker behoudt zijn naïeve charme; nergens wordt het zo dodelijk moeilijk als in sommige Mario-games.

Het nieuwe Nintendo
Het level-design is zonder uitzondering slim en steeds weer verrassend. Zelfs na uren speeltijd introduceert de game weer nieuwe spelmechanismen. In al zijn eenvoud is Captain Toad: Treasure Tracker een ontzettend geslaagd spelletje geworden, dat ook voor een klein prijsje in de winkel ligt (39,99). Daarnaast is het een game die de nieuwe weg die Nintendo is ingeslagen goed illustreert. Het nieuwe Nintendo luistert naar de fans. Jullie willen Majora’s Mask 3D? Begin 2015 ligt deze in de winkels. Meer Captain Toad? U vraagt, wij draaien. Het is een interessante strategie van deze worstelende spellenfabrikant en als Captain Toad een indicatie is, mogen de fans hier heel blij mee zijn.

Gespeeld: Captain Toad: Treasure Tracker
In de winkels vanaf: 2 januari 2015
Gespeeld op: Wii U
Ontwikkeld door: Nintendo
Uitgegeven door: Nintendo
Fotocredit: Nintendo.nl
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie