Gamenieuws recap: Destiny, Xbox One en GTA V

In Deadlines nieuwste rubriek bespreken we kort het vetste gamenieuws van de afgelopen week! Vandaag worden de headlines gevormd door Destiny, de Xbox One lancering in Japan en duidelijkheid over de next-gen release van Grand Theft Auto V.

Destiny verkoopt als een malle
Als er één game is waar afgelopen week alle blikken uit de gehele game community op gevestigd waren, dan was het Destiny wel. Iedereen is zich op dit moment aan het verliezen in het gigantische universum dat ontwikkelaar Bungie heeft geschapen. En waarom niet? Na zoveel de enorme hype met talloze trailers is nu toch echt het moment aangebroken om de game daadwerkelijk met z’n allen te spelen. Destiny verkoopt bovendien als een malle. Niet alleen zijn er van een IP nog nooit zoveel exemplaren vooraf verkocht, maar ook zijn nu al een hoeveelheid exemplaren ter waarde van 500 miljoen dollar afgeleverd aan de detailhandel. Die schijfjes zullen ongetwijfeld als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Xbox One faalt in Japan
Teleurstellend nieuws voor Microsoft uit het land van de rijzende zon: De Xbox One wist tijdens zijn lancering in Japan maar een schamele 24.000 exemplaren te verkopen. Dat nieuws zou echter niet als een grote schok moeten aankomen, want Japanse gamers lopen nu eenmaal niet bepaald warm voor de Amerikaanse console. Hoewel de Xbox 360 het tijdens zijn release iets beter deed in 2005, waren de toenmalige verkoopcijfers (60.000 stuks in twee dagen) ook niet bepaald denderend te noemen. 24.000 verkochte exemplaren binnen 48 uur is daarentegen wel een erg zwakke prestatie.

Eindelijk releasedata voor next-gen en pc-versie GTA V
Rockstar houdt er van om hun fans een flinke tijd te laten wachten. Dat geldt niet alleen voor de games die Rockstar ontwikkelt, maar ook voor releasedata van de monsterproducties. De bloedmooie beelden van de next-gen en pc-versies van GTA V hebben ons al extreem doen watertanden en snakken naar duidelijkheid over een releasedatum. Rockstar verlost ons eindelijk uit onze lijden, want ze hebben bekendgemaakt dat GTA V op 18 november op de Xbox One en PlayStation 4 verschijnt. Pc-gamers zijn helaas wéér de dupe van een nóg langere wachttijd. Die mogen pas op 27 januari 2015 aan de slag met de game. Foei, Rockstar! Achja, het is nu in ieder geval honderd procent zeker dat GTA V überhaupt nog het levenslicht zal zien op de pc.

Besproken: Destiny
In de winkels vanaf: 9 september 2014
Verkrijgbaar op: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, pc
Ontwikkeld door: Bungie
Uitgegeven door: Activision
Voorproefje:

Besproken: Grand Theft Auto V
In de winkels vanaf: 18 november 2014 (Xbox One en PS4), 27 januari 2015 (pc)
Verkrijgbaar op: PlayStation 3, PlayStation 4, Windows, Xbox 360, Xbox One
Ontwikkeld door: Rockstar North
Uitgegeven door: Rockstar Games
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie