Gamenieuws mei 2017

Het hoeft geen geheim te zijn dat we hier bij Deadline gek zijn op games en bijbehorende gadgets, en er graag over schrijven. Zoals laatst Little Nightmares en de Nintendo Switch. We houden ons echter niet dagelijks bezig met het laatste nieuws hiervan. Dus “Who are you gonna call?” GameBusters! Vanaf nu zal er eens per maand een overzicht van het belangrijkste gamenieuws op Deadline verschijnen. We beginnen gelijk goed, het gamenieuws van mei 2017 is namelijk niet niets.

Nieuwe game voor Far Cry

Het allergrootste nieuws dat deze maand naar buiten is gekomen, is dat er een nieuw deel komt in de Far Cry-reeks. Far Cry is een first person shooter met action-adventure elementen en staat vooral bekend om de grote en exotische werelden. Deel 5 zal zich afspelen in het hedendaagse Noord-Amerika, het fictieve dorpje Hope Country wordt geteisterd door een religieuze cult waar jij het als nieuwe sheriff tegen op moet nemen. Far Cry 5 zal op 28 februari 2018 uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Ratten voor Pokémon Go-cheaters

Vorig jaar rond deze tijd zag je allemaal mensen furieus op hun telefoontje swipen om een Pokémon trainer, “The very best, like no one ever was” te worden. Inmiddels is de hype er alweer een tijdje vanaf. Toch loggen er nog dagelijks 5 miljoen mensen in op Pokémon Go. Onder deze mensen vallen ook veel cheaters, mensen die gebruik maken van hulpmiddelen of dubbele accounts hebben. Niantic, de maker van Pokémon Go, heeft een unieke oplossing gevonden voor dit probleem. Deze cheaters zullen niet verbannen worden, maar krijgen enkel veelvoorkomende Pokémon te zien zoals Rattata’s.

Nieuwe South Park-game krijgt weer een nieuwe releasedatum

Officieel zou South Park: The Fractured But Whole al in december 2016 uit komen, maar de game werd uitgesteld naar begin 2017. Maar al snel werd de game weer uitgesteld, dit keer naar 17 oktober 2017. In South Park: The Fractured But Whole speel je ‘The New Kid’ en beland je middenin een grote ruzie tussen alle buurtkinderen. Verkleed als superhelden nemen zij het tegen elkaar op.

Deze zomer weer samen puzzelen in We Were Here.

Dan is er ook nog nieuws van Nederlandse bodem. Eerder dit jaar rondde een aantal studenten hun minor af. Dit deden zij met een eigen gemaakte game welke zelfs uitgebracht werd. Het werd een ware hit en werd meer dan 500.000 keer gedownload. Dit zorgde ervoor dat de studenten een studio oprichtten, Total Mayhem Games, en aan de slag gingen met een vervolg. In het eerste deel, We Were Here, Kom je in een kasteel terecht waarin je om te ontsnappen allerlei puzzels onder tijdsdruk op moet lossen. Wat de game zo uniek maakt, is dat je het met zijn tweeën speelt en via een walkie-talkie elkaar moet zien te helpen. In het vervolg, We Were Here Too, ga je weer terug naar het kasteel waar de puzzels nog duisterder, enger en intenser zullen zijn.

Elke maand zullen onze vrienden van GameBusters je voorzien van het laatste nieuws. Voor meer nieuws, opinie, previews en reviews ga je naar GameBusters.nl.

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie