Gamenieuws juni 2017

In juni is het grootste game event van de wereld genaamd de E3. Natuurlijk brengen wij je van GameBusters daarvan de hoogtepunten. Maar er is in juni nog veel meer gebeurd op het gebied van gaming. Zo kondigde Nintendo een nieuwe console aan en zijn er gratis games te downloaden. Dit is het gamenieuws juni 2017.

Gratis games

Om online te kunnen gamen via je PlayStation of Xbox heb je tegenwoordig een abonnement nodig. Deze abonnementen heten PlayStation Plus en Games With Gold. Naast dat je multiplayer games kan spelen, krijg je ook de mogelijkheid om gratis games te downloaden. Deze maand zijn dat voor de PlayStation Until Dawn (PS4), Game of Thrones: A Telltale Series (PS4), That’s You (PS4), Tokyo Jungle (PS3), Darkstalkers Resurrection (PS3), Don’t Die Mr Robot (PS Vita en PS4) en Element4l (PS Vita). Voor de Xbox zijn dit Grow Up (1 – 31 juli) en Runbow (16 juli – 15 augustus) en maken Kane & Lynch 2: Dog Days (1 – 15 juli) en LEGO Pirates of the Caribbean (16 – 31 juli) deze maand hun opwachting op de Xbox 360.

Super Nintendo Entertainment System

Nintendo is een begrip. Iedereen is ermee opgegroeid en kent genoeg verhalen die te maken hebben met het gamen op één van de vele consoles of handhelds. Vorig jaar kwam Nintendo al met de NES Mini en heeft nu aangekondigd te komen met een SNES Mini. Anders dan originele SNES zal deze mini versie komen met een aantal vaste games en zal deze een stukje kleiner zijn dan zijn voorganger. Als je een SNES Mini wil bemachtigen moet je NU een pre-order plaatsen, want deze zijn al snel verkocht! De console staat gepland voor 29 september.

E3 toppers

Tijdens de E3 worden er altijd vele games aangekondigd. Ook deze E3 was dat weer het geval. De grootste verrassing kwam wel van Ubisoft. Er waren al jaren geruchten, maar 15 jaar na het eerste deel is dan eindelijk Beyond Good and Evil 2 aangekondigd. Veel is er echter niet bekend gemaakt. Ubisoft toonde een trailer zonder gameplay-beelden, geëmotioneerde makers maar geen releasedatum.

Een game die we wel snel zullen kunnen spelen is de DLC van Nederlands eigen Horizon Zero Dawn. In deze topper van de Nederlandse studio Guerilla Games speel je als Aloy in een pre-historie meets high tech wereld. In de uitbreiding ga je naar een berg op zoek naar antwoorden. Welke vragen Aloy bij zich draagt, zal dan ook duidelijk worden.

Elke maand zullen onze vrienden van GameBusters je voorzien van het laatste gamenieuws. Voor meer nieuws, opinie, previews en reviews ga je naar GameBusters.nl.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie