Gamenieuws juli 2017

Elke maand komt er weer een frisse gamenieuws golf de wereld binnen. Nu, ruim een maand na de E3, was de wind niet sterk genoeg voor een grote tsunami aan nieuws. Maar zelfs in deze komkommertijd komt er zo nu en dan een zeer verrassend nieuwtje naar buiten. Lees hier al het belangrijke nieuws van juli 2017 en je bent weer helemaal up-to-date.

Gratis en voor niets

Net als elke andere maand geven Sony en Microsoft weer een flinke lading aan gratis games weg. Elke PlayStation Plus of Xbox Live abonnee kan deze games binnen halen. PlayStation gaat in augustus voor kwaliteit boven kwantiteit met het explosieve Just Cause 3 en de opzichzelfstaande Black Flag DLC Assassin’s Creed: Freedom Cry. Microsoft gaat ook voor de wat onbekendere pareltjes. De zogeheten Games with Gold zijn deze maand het super schattige Slime Rancher (1 – 31 augustus) en stoere Trails Fusion (16 augustus – 15 september) op de Xbox One. De Xbox 360 krijgt de grote titels Bayonetta (1 – 15 augustus) en Red Faction (16 – 31 augustus). Deze zijn doormiddel van Backwards Compatibility ook speelbaar op de Xbox One.

Sims 4 op je televisie

The Sims is sinds 2000 al een begrip in de game-industrie. De vrijheid om je eigen droomhuis te bouwen heeft iedereen ooit wel een keer naar de game getrokken. Ondanks dat EA de prioriteit geeft aan de PC voor de Sims komen ze toch elk deel weer met een console versie, vaak wel een gelimiteerde versie of soms een totaal losstaande spin-off. Nu is het eindelijk zover voor het vierde deel met, wat er naar uitziet, een directe port van de game, zonder aanpassingen. Vanaf 17 november zullen de PlayStation 4 en Xbox One eigenaren hun tweede digitale leven kunnen beginnen. Wanneer je hem nu reserveert krijg je er zelfs de Perfecte Patio Accessoires expansion bij.

Pokémon Go, Pokémon Go en nog meer Pokémon Go.

De game waarmee Niantic vorige zomer de hele wereld liet onploffen, Pokémon Go, heeft deze zomer flink van zich laten horen, in positieve, maar ook negatieve zin. Na een jaar wachten is het eindelijk mogelijk om Legendary Pokémon te vangen. Doormiddel van het winnen van zogeheten Raid Battles krijgt de speler een aantal ballen om de Legendary te proberen te vangen. De eerste Legendary was Articuno, vanaf vandaag is Moltres te krijgen en vanaf 7 augustus is Zapdos aan de beurt.

Deze lancering ging gepaart met het Pokémon Go Fest in Chicago. Hier zou bekend worden gemaakt onder andere welke Legendary als eerst te vangen was. En konden de bezoekers Pokémon vangen om een wereldwijde bonus vrij te spelen om het 1 jarig bestaan te vieren. Helaas liep niet alles volgens plan en werd deze verjaardag, mede door server problemen, een groot drama. De spelers konden niet profiteren van de door Niantic extra gespawnde Pokémon. De beelden spreken voor zich.

Om dit Pokémon Go blokje nog positief af te sluiten is er bekend gemaakt dat er een Safari Zone evenement aankomt in Nederland. Om precies te zijn in het Stadshart te Amstelveen. Hier zullen, net als in de RPG, veel zeldzame Pokémon rondlopen. Helaas heeft dit nieuws ook een negatief randje. Het evenement is uitgesteld. Om de zelfde problemen te voorkomen als in Chicago is uit voorzorg het, op 12 augustus geplande, evenement afgelast. Wanneer de Safari Zone wel live gaat is nog niet bekend.

Elke maand zullen onze vrienden van GameBusters je voorzien van het laatste gamenieuws. Voor meer nieuws, opinie, previews en reviews ga je naar gamebusters.nl.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie