Gambit: Firth en Rickman presteren onder niveau

Colin Firth en Alan Rickman vertolken beide een hoofdrol in de nieuwe komedie van regisseur Michael Hoffman. Het lijkt op het eerste gezicht een mooi rijtje namen, maar Gambit bewijst dat goede acteurs niet altijd leiden tot een goede film. Of komen de slechte acteerprestaties vooral door het waardeloze script?

Vals
Harry Deane (Colin Firth) is kunstkenner en werkt voor Lord Shabandar. Deane is zijn arrogante en hoogmoedige baas zo zat dat hij besluit om Shabanar op te lichten. Terwijl de Texaanse PJ Puznowski (Camaron Diaz) de Lord verleidt, laat Deane een schilderij vervalsen en probeert zijn baas deze te laten kopen. Het geld stopt hij dan natuurlijk in eigen zak. PJ wordt overgevlogen vanuit Texas en vanaf dan gaat eigenlijk alles de mist in.

Poep- en piesgrappen
Het probleem bij Gambit is dat je nooit huilend van het lachen van je stoel af rolt. De humor is droog, maar blijft steken bij platte poep- en piesgrappen. Dat is niet erg als je er van houdt, maar het gaat na een uurtje wel vervelen. Ook blijft de film te lang bij de klunzige situaties van Deane hangen, waardoor Gambit vaart mist. Het kabbelt maar een beetje voort en nergens is echt een piek (of een dal) te bekennen.

Pijnlijk
Gambit is een film die duidelijk laat zien dat een goed script een film kan maken of breken. Het is bijna pijnlijk om Firth en Rickman in deze film te zien spelen, als je weet wat beide mannen op hun CV hebben staan. Ga alleen als je niet wilt nadenken bij een film en het liefst naar simpele komedies kijkt. Dan is hij misschien nog wel te doen.

Gezien: Gambit
In de bioscoop vanaf: 20 juni 2013
Geregisseerd door: Micheal Hoffman
Cast: Colin Firth, Alan Rickman en Camaron Diaz
Meer info vind je op: www.imdb.com

Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie