Gaga: Five Foot Two toont de kleine vrouw achter de grote naam

★★★★ Van bizarre vleesjurk tot onmogelijke hakken. Lady Gaga staat, naast haar muziek, vooral bekend om haar extreme fashionkeuzes. Ze wordt geprezen en gehaat om haar extravagante looks en grootse optredens. Maar wat gebeurt erachter de schermen bij ‘mother monster’, wat blijft er over wanneer de make-up af gaat en de haarextensions uit? In de Netflix documentaire Gaga: Five Foot Two maken we kennis met Lady Gaga die druk bezig is met haar album en Super Bowl optreden terwijl ze geteisterd wordt door lichamelijke maar ook emotionele pijn.

De carrièretijger 

In Gaga: Five Foot Two zien we hoe Lady Gaga bezig gaat met haar album Joanne en zich voorbereidt op, naar haar idee grootste concert ooit, de Super Bowl. We zien de powervrouw achter de grote naam Lady Gaga. Hoe ze zonder gêne haar borsten ontbloot tijdens een overleg naast het zwembad, haar idee voor het Super Bowl optreden pitcht en verschillende interviews afgaat om het album te promoten. Hoewel de gehele documentaire draait om deze twee grote gebeurtenissen, ligt de focus op hoe Lady Gaga hier mee om gaat en op haar leven buiten de spotlights.

Ook maar een mens

De documentaire is pijnlijk rauw en dit zijn de momenten dat we geen Lady Gaga zien maar Stefani Joanne Angelina Germanotta. Een vrouw die geteisterd wordt door lichamelijke maar ook emotionele pijn. Trots op deze momenten is ze niet, maar haar pijn is zelfs voor de kijker voelbaar wanneer ze de camera in kijkt en zich schaamt voor hoe ze erbij ligt. “Do I look pathetic? I am so embarrassed” De slordige manier van filmen draagt eraan bij dat de documentaire extra rauw voelt. Er is geen sprake van mooie beelden, het leven van Lady Gaga wordt niet opgepoetst, dus de opnames ook niet. Gaga: Five Foot Two laat op een zeer oprechte en mooie manier de kleine vrouw achter de grote naam zien, maar dit zorgt er alleen maar voor dat je meer respect krijgt voor de artieste Lady Gaga.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie