Future Man is een vermakelijke chaos

Zijn naam is Josh Futturman en hij werkt als conciërge bij een bedrijf dat een medicijn ontwikkelt tegen herpes. Hij woont nog bij zijn ouders en het leven zit hem niet echt mee, maar gelukkig heeft hij meer succes in de gamewereld, waar hij door het leven gaat als Future Man. Als twee karakters uit zijn favoriete game plotseling voor zijn neus staan en hem vertellen dat hij voorbestemd is om de wereld te redden, ligt zijn leven volledig overhoop. Een nogal gewaagd onderwerp, maar met Future Man heeft Videoland toch eindelijk een original die echt aan de verwachtingen voldoet.

Back to the Future Man

Het maken van een sci-fi film of serie is niet makkelijk. Plotholes en slechte special effects kunnen in één keer de geloofwaardigheid van een serie verpesten, en nieuwe producties lijken al snel op dingen die al gemaakt zijn. Zo bestaat Future Man voor een groot deel uit tijdreizen. Af en toe is de serie dan ook een bijna té dikke knipoog naar Back to the Future. Gelukkig worden de films zelf vaak genoeg genoemd om een rechtszaak te voorkomen. Doordat Future Man het zware plot combineert met komedie en verwijzingen naar andere elementen uit de popcultuur, ontstaat er toch iets heel origineels.

Niet te serieus

Voor een serie met zo’n onderwerp is het bijna onmogelijk om echt realistisch over te komen. Eerst komt het plot dan ook nog wat rauw en ongeloofwaardig over, maar naarmate je meer in de serie komt vervaagt de focus hierop. Wat ook helpt is dat de serie zichzelf niet al te serieus neemt. Josh neemt regelmatig de tijd om zijn omstanders – en daarmee ook jou als kijker – te vertellen dat hij het ook bijna niet kan geloven allemaal. Josh Hutcherson speelt sowieso een overtuigende rol als zijn naamgenoot. Zelfs zo goed, dat je bijna zou denken dat de rol voor hem persoonlijk geschreven is.

Worth it

Na de semi-successen van eerdere Videoland originals is Future Man er eindelijk één die echt de moeite waard is. Door de combinatie van een hele berg actie, droge humor en herkenbaarheid is Future Man een vrolijke puinhoop die niet snel gaat vervelen. Het tweede seizoen staat inmiddels op de planning, en wij zijn er klaar voor.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie