Frightened Rabbit zorgt voor tweedeling op Pedestrian Verse

Frightened Rabbit brengt na drie jaar weer een nieuwe plaat uit. Het album heet Pedestrian Verse en is het vierde album dat de band uitbrengt. Weer komt de Schotse band met folk en indie waar je heerlijk op weg kunt dromen. 

Bescheiden muziek
Pedestrian Verse is een album dat bestaat uit twee verschillende soorten nummers: de vrolijke, poppy nummers en de zwaardere, trieste nummers. De nummers zijn verdeeld over de hele plaat en er zit geen bepaalde volgorde in. Dit zorgt voor een gevarieerd album. Toch passen alle nummers wel goed bij elkaar; er zijn geen uitschieters. Ze klinken allemaal bescheiden, klein en knus.

Tegenstrijdig
Vooral het nummer Nitrous Gas geeft dit gevoel. Lekker-voor-de-openhaard-zitten-terwijl-het-buiten-sneeuwt-knus. Zelfs wanneer de tekst niet erg vrolijk is: “I´m dying here to bring you down with me”, klinkt het nummer warm. Dit door de gitaar die op de achtergrond zachtjes speelt, terwijl zanger Scott Hutchison zwierig zingt.

Vrolijk gedeelte
Het nummer Late March, Death March is één van de vrolijke nummers op de CD. De naam verklapt het onderwerp van het nummer al een beetje: marcheren. Dit onderwerp hebben ze naar muziek verwoord door de bass drum hard en herhaaldelijk te laten klinken. Alsof er een groep militairen langs loopt. De zanger zingt hier opgewekt waardoor je bijna zin krijgt om te lopen.

Raken in je binnenste

De tweedeling op het album is fijn omdat het zorgt voor afwisseling. De jongens van Frightened Rabbit hebben die afwisseling wel binnen de perken gehouden, waardoor het geen rollercoaster van emoties wordt. Toch moet er wel gezegd worden dat eerdere nummers van de band meer raakten, mede door hun integriteit. Het nummer Poke bijvoorbeeld. Dat nummer is heel klein en toch klinkt het hartverscheurend. De nummers die op Pedestrian Verse staan klinken niet zo puur als Poke, omdat ze alle nummers binnen de perken hebben gehouden. Zo is het een album geworden dat je lekker wegluistert,maar je wordt niet in je aller-aller-binnenste geraakt.

frightenedrabbit

Pedestrian Verse van Frightened Rabbit verscheen op 5 februari 2013 bij Atlantic Records. Meer info: Frightenedrabbit.com.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie