Doorzetten tot het einde in The Imitation Game

★★★★ – De Tweede Wereldoorlog heeft een grote impact gehad op de menselijke geschiedenis. Met hoop als het enige sprankje licht in een donkere tunnel. Dit weet Morten Tyldum perfect te verfilmen in The Imitation Game. Het verhaal speelt zich af op een geheime locatie. Alles draait om het ontcijferen van Duitse nazicodes. Tegenslagen komen makkelijk, maar ze overwinnen is moeilijker.

Niet wat het lijkt
Als de Tweede Wereldoorlog begint, wordt Alan Turing uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Op het eerste oog lijkt het te gaan om een baan in een radiofabriek, maar Alan Turing weet wel beter. Hij weet aangenomen te worden door simpelweg slim te zijn. Hier begint de hele reeks van tegenslagen voor het team. De schokkende ontdekkingen die jij als kijker doet, maken het verhaal erg boeiend om verder te kijken.

Meeslepend
In The Imitation Game regelmatig beelden getoond die echt zijn gemaakt in de Tweede Wereldoorlog, zo wordt de film levensecht. Je bent overal bij: van bomaanslagen tot de bevrijding.  Je maakt het allemaal mee. De acteurs zijn ook allemaal even goed. De emoties zijn zo echt dat het een meeslepend verhaal wordt. De tekst is ook mooi geschreven. Sommige zinnen zijn nu al klassiekers: ‘Sometimes it’s the people no one expects anything from who do the things no one expects.’ Andere zetten vooral aan tot nadenken: ‘Even a broken clock is right twice a day.’

Emotionele achtbaanrit
Al met al is de film zeer geslaagd met allemaal verschillende emoties die zich heel snel opvolgen. The Imitation Game is dan ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dit is allemaal heel goed verfilmd. De film is een echte aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog, maar ook voor mensen die gewoon een goede film willen zien.

Reporter en eindredacteur Joke geeft les op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Haar vierde klas ging aan de slag met het schrijven van een recensie. Daarom zette Joke samen met Deadline een wedstrijd op: Deadline in de klas. De beste recensies verschijnen online! Vandaag verwelkomen we Marlon Boon als reporter. Zij is één van de winnaars van Deadline in de klas.

Gezien: The Imitation Game
In de bioscoop vanaf: 8 januari 2015
Geregisseerd door: Morten Tyldum
Cast: o.a. Benedict Cumberbatch, Keira Knightley
Fotocredit: Holleywoodreporter.com
Meer info vind je op: www.imdb.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie