Ontdek jezelf met Wild

★★★★ – Iedereen heeft te maken met problemen. De vraag is hoe we hiermee omgaan. In de film Wild besluit Cheryl haar leven totaal om te gooien door op een wandeltocht te gaan van meer dan 1600 km. Ze hoopt zo haar leven weer op de rit te krijgen. Wild is een mooie uitputtingsslag, die de kijker zijn ogen opent.

Gooi om dat roer
Iedereen heeft problemen, maar die van Cheryl zijn wel heel heftig: een heroïneverslaving, overspel en sterfte. Om weer rust in haar leven te krijgen, besluit ze mee te doen aan het Pacific Crest Trail (PCT). De reis lijkt onmogelijk; beelden van hitte, tekort aan drinken en slechte hygiëne volgen elkaar op. Wat Wild zo sterk maakt is de herkenbaarheid. Iedereen heeft wel eens impulsieve gedachtes om het roer om te gooien, maar blijft bij de uitvoering steken. Cheryls doorzettingsvermogen maakt de film inspirerend.

Ha ha, huil huil
De flashbacks in Wild bieden inzicht in Cheryls problemen uit haar verleden. Hierdoor leert de kijker haar beter kennen en ontstaat er meer inlevingsvermogen. Het avontuur is niet alleen een fysieke uitputtingsslag, maar is ook mentaal vermoeiend. De reis is voor Cheryl een manier om haar ervaringen te verwerken, waardoor haar emoties tijdens de PCT schommelen. Zo lacht ze het ene moment om een aantal medereizigers en barst ze het volgende moment in huilen uit nadat een jongetje voor haar zingt. De kwetsbaarheid spat van het witte doek.

Avontuur
Wild is een ontroerende film die de kijker laat nadenken over zijn eigen beslissingen. Cheryls verhaal is een meeslepend avontuur, maar eerder romantisch dan realistisch. Zo ziet ze er buiten haar vieze kleding en schaafwonden nog heel schoon uit. Dit soort schoonheidsfoutjes zorgen wel voor een makkelijk te volgen film die lekker wegkijkt. Over het algemeen is Wild zeker een aanrader en zal het publiek waarschijnlijk zelf het roer omgooien en een spannend reisje boeken.

Gezien: Wild
In de bioscoop vanaf: 26 februari 2015
Geregisseerd door: Jean-Marc Vallée
Cast: Reese Witherspoon, Laura Dern, Michiel Huisman
Fotocredits: Wildmovie.nl
Meer info vind je op: www.wildmovie.nl
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie