De Gooische vrouwen worden oud

★★★★Gooische Vrouwen 2, het vervolg op de succesvolle eerste film over het leven van vier vriendinnen in het Gooi. Oud worden in stijl? Mannen die vreemdgaan? Vriendinnen die compleet veranderen? Of vriendinnen die juist in het huwelijksbootje stappen? Gooische Vrouwen 2 biedt het allemaal en zorgt er gegarandeerd voor dat je met een lach op je gezicht de zaal verlaat!

De maat is vol!
Gooische vrouwen 2 is een film naar een idee van Linda de Mol, die zelf de rol van Cheryl vertolkt. Cheryl is de vrouw van Martin Morero (Peter Paul Muller), die voor de zoveelste keer zijn vrouw bedriegt. Samen met haar vriendinnen gaat Cheryl op reis naar de prachtige, besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk. Het vriendinnengroepje bestaat natuurlijk uit Anouk (Susan Visser), die een eetprobleem dreigt te ontwikkelen, Claire (Tjtiske Reidinga), die de vriendschap tussen de vrouwen op scherp zet door totaal veranderd terug te komen van een reis naar Burkina Faso en Roelien (Lies Visschedijk), die juist ingaat op het huwelijksaanzoek van haar man, Evert (Leopold Witte),

Oud worden in stijl
De film is het tweede deel in de reeks over de Gooische vrouwen. Het eerste en laatste deel van de film spelen zich af in de toekomst, als ze oud zijn. Even wennen op het begin, maar zeker ontzettend lachwekkend. Dit maakt dat je niet anders kunt dan je mondhoeken krullen. Vooral de demente Martin Morero, zoontje Remy die volwassen is en natuurlijk de Gooische vrouwen die totaal veranderd zijn en samenwonen in één huis.

In de zaal met een lach en een traan
De acteurs en actrices zijn van ontzettend hoog niveau. De emoties van de hoofdpersonen worden perfect overgebracht en zijn duidelijk te voelen in de zaal. Iedereen leeft mee met de scheiding van Cheryl en Martin, met het huwelijk van Roelien en Evert en natuurlijk met Claire die afscheid neemt van haar vriend uit Burkina Faso. De chemie tussen de hoofdrolspeelsters is al in de eerste scène duidelijk te voelen. Zin in een film met humor, drama, spanning én goede acteurs en actrices die je een verhaal vertellen over echtscheidingen, huwelijken en vriendschap? Dan is Gooische Vrouwen 2 zeker een dikke aanrader! 

Reporter en eindredacteur Joke geeft les op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Haar vierde klas ging aan de slag met het schrijven van een recensie. Daarom zette Joke samen met Deadline een wedstrijd op: Deadline in de klas. De beste recensies verschijnen online! Vandaag verwelkomen we Lizy van Eijk als reporter. Zij is één van de winnaars van Deadline in de klas.

Gezien: Gooische Vrouwen 2
In de bioscoop vanaf: 4-12-2015
Geregisseerd door: Will Koopman
Cast: o.a. Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk
Fotocredit: Gooischevrouwendefilm.nl
Meer info vind je op: gooischevrouwendefilm.nl
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie