Festyland 2015: Brabantse gezelligheid zet festivalhits in ander daglicht

Festyland is al enkele jaren de festivalafsluiter van het seizoen. Dit jaar met Jett Rebel, zomersensatie Ronnie Flex & Lil Kleine en Dotan. Het festival groeit nog steeds, want ook dit jaar wist het festival weer meer bezoekers te trekken.

Festyland vindt dit jaar voor de tweede keer plaats aan recreatieplas Hemelrijk in het Brabantse Volkel. Het festival zelf bestaat al sinds 2008 en verwelkomt nog steeds elke keer weer meer bezoekers. Ook dit jaar was de samenstelling van podia weer anders. De grote aanwinst van de nieuwe locatie? Een grote plas voor sfeer en een achtbaan voor vertier!

Drank & Drugs
Wie bang is dat Festyland een herhaling is van het afgelopen seizoen heeft het mis. Tuurlijk komen de bekende hitjes van Jett Rebel langs, scandeert iedereen Drank & Drugs mee en treden er veel artiesten op die je al vaker hebt gezien het afgelopen jaar. Maar de circusachtige setting zorgt ervoor dat Festyland zijn eigen sausje heeft. Met afsluiter Guus Meeuwis druk je sowieso een stempel op je festival: Brabantse gezelligheid.

Naast de bekende hitjes van dit seizoen, zijn er ook een aantal vaste krachten uit de regio die het Brabantse tintje compleet maken. BZB gaf bijvoorbeeld op vrijdag ook al een show weg van het BZB alter-ego The Wetnecks. Stoere hillbilly’s met Amerikaanse country op het vlakke Brabantse land. Een hit, zo blijkt! De Rosso Rocco is tot buiten toe gevuld op vrijdagavond, terwijl Jett Rebel op de Jupiler Live Stage een show weggeeft.

Lauw naar het podium kijken
Jett Rebel lijkt zo in zijn muziek op te gaan, na een zomer voor festivals, dat hij soms vergeet te zingen. Gelukkig zorgen goede solo’s en een krachtige band ervoor dat het publiek vooraan meer dan tevreden is. Hoe verder je de zaal inkijkt, hoe lauwer het publiek naar het podium staat te staren.

Nee, wie een beukend publiek wil zien zal toch echt naar de Spektakulair of de Jupiler Ballsroom gaan, waar acts als FeestDJRuud, Darkraver en Girls love DJ’s de handen en opblaasbare dieren flink de lucht in krijgen. Zulke knallers lijken het goed te doen bij het Festyland-publiek, afgaand op de gevulde tenten. Iets wat bands als Rondé en Pauw absoluut niet lukt, ondanks het kleinere podium.

3FM-bandjes niet populairder
Rondé en Pauw passen perfect in het rijtje van 3FM-bands. Pauw was bij de Popronde in 2014 de meest gevraagde band met hun psychedelische rock. Rondé is een band die is opgericht op de Herman Brood Academie en daarna werd opgepikt door 3FM. Maar minder door het Festyland publiek, want die staan in grotere getalen bij Vato Gonzalez en Kraantje Pappie.

Het Festylandpubliek komt voor een gezellig feestje. Met groepen komen ze op de fiets naar het festivalterrein. Memphis Maniacs speelt daar perfect op in bij het hoofdpodium. De band met een tas vol covers wisselt vrijwel iedere minuut van nummer. Een uur lange mash-up van bekende hitjes. Het publiek heeft het naar zijn zin. Festyland is een Brabants onderonsje, waar het publiek naast de hits van de zomers ook een aantal all time hits voorgeschoteld krijgen zoals die van Guus Meeuwis, Navarone en Yellow Claw.

Bezocht: Festyland Festival
Te zien: Jett Rebel, Guus Meeuwis, Dotan, Yellow Claw
Datum 9 en 10 oktober
Fotocredit: WeAreTheNight.com / Christ Clijsen
Meer info vind je op www.festyland.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie