The Fault in Our Stars: geen verhaal over tieners met kanker

– The Fault in Our Stars gaat over twee jonge mensen met kanker, maar het verhaal is meer dan dat. Niet alleen in het boek, maar ook bij de film lopen de emoties hoog op. Het kon ook niet anders dan dat de langverwachte verfilming van het boek een succes zou zijn. Dat is gelukt. Ruimschoots.

Kanker
Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters ontmoeten elkaar in een praatgroep. Een praatgroep voor mensen met kanker, welteverstaan. Nadat de koppige Hazel er eerst niks van wil weten, worden ze verliefd en bloeit er uiteindelijk een mooie romance tussen de twee op. Het klinkt zoetsappig, maar The Fault in Our Stars is zoveel meer dan een eenvoudige liefdesroman over zieke tieners. Het is een verhaal over hoop, overleven en overgeven aan de grootste angsten.

Imperfecte karakters
The Fault in Our Stars is een afgemaakt geheel. Aan het einde van de film snapt de kijker waarom Augustus in het begin klinkt als een arrogante botte zak en waarom Hazel overkomt als een koud afstandelijk meisje. De twee zijn door schrijver John Green uitstekend gecreëerd als imperfecte karakters, die door Ansel Elgort (Augustus) en Shailene Woodley (Hazel) fantastisch worden vertolkt. De 22-jarige Woodley speelt een in de film veel jonger 16-jarig meisje, maar ze kruipt zo goed in de rol dat daar helemaal niks van te merken is. Elgort, wie vorig jaar zijn filmdebuut had in Carrie, laat met zijn interpretatie van ‘Gus’ zien dat hij over een portie talent beschikt waar je u tegen zegt.

Tranen met tuiten
Neem tissues mee als je naar de bioscoop gaat, want je hebt ze nodig. The Fault in Our Stars is een tranentrekker, ook voor wie het boek nog niet heeft gelezen. Toch voert het tragische lot van de twee personages niet de hele film de boventoon en is er – vooral in de eerste drie kwartier – meer dan genoeg humor om de pijn aan het einde van de film te verzachten. De film gaat dan wel over twee tieners met kanker, maar is geen verháál over twee tieners met kanker.

Gezien: The Fault in Our Stars
In de bioscoop vanaf: 10 juli 2014
Geregisseerd door: Josh Boone
Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff en Willem Dafoe
Meer info vind je op: www.thefaultinourstarsmovie.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie