Fallout 4 was zéker het wachten waard 

★★★★★Na de aankondiging deze zomer en de grootse mediahype die daarop volgde, is er na zeven jaar eindelijk de langverwachte opvolger van Fallout 3. Fallout 4 is nog voordat hij uitkwam door velen al benoemd tot game van het jaar, maar is dat wel terecht? Hoe vernieuwend is dit spel en de gameplay, vergeleken met voorgaande delen? 

Oud spel in nieuw jasje
Fallout 4 volgt meteen een bekend concept. Jij stelt jouw S.P.E.C.I.A.L in, speelt met jouw uiterlijk en gaat (na een indrukwekkend begin) op pad in Commonwealth. Het valt meteen op dat het spel erg op zijn voorganger lijkt. Fallout 4 draait op dezelfde Creation Engine als Skyrim en dit is meteen te zien. Verder voelen de controls vertrouwd aan, is er weer genoeg te doen, is V.A.T.S. nog altijd overpowerd en duurt het een tijdje voordat jij aan de slag gaat met de main quest.

Sightseeing in de Wasteland
Er is genoeg te doen in de Commonwealth. Je hoeft maar een paar minuten te slepen en jouw Pip-boy staat alweer vol met gevarieerde quests. De wasteland is dit keer een stuk compacter dan zijn voorgangers wat ervoor zorgt dat het tempo een stuk hoger ligt dan normaal. Elke hoek heeft wel weer een nieuw verhaal, waardoor je echt rond kan kijken in dit gebied. Fallout 4 heeft een fantastische main story met geweldige personages. De verschillende compagnons hebben een eigen manier van reageren en zijn een stuk levendiger en expressiever.  Daarnaast is Fallout 4 het spel voor de hoarders. Alle loot telt namelijk. Elke schaar, ductape of bord kan worden omgezet in materiaal voor het nieuwe craftingsysteem. Zo kan jij nu jouw wapens en (Power) armor aanpassen en sterker maken. De grootste vernieuwing zijn de nederzettingen: het is nu mogelijk om jouw eigen plek te maken inclusief nieuwe settlers.

Veel bugs, toch een mooi geheel
Fallout 4 is een typische Bethesda game. Jouw kameraden lopen vaak in de weg, er zijn veel bugs en de graphics zijn niet zo mooi als ze tegenwoordig kunnen zijn. Ondanks de technische beperkingen is het een allesomvattende game vol humor, drama, actie en heel veel customization mogelijkheden. Fallout 4 is voor een Bethesda game meer dan geslaagd en voor jij het weet ben jij zo weer 100+ uur kwijt.

Gespeeld: Fallout 4
In de winkels vanaf: 10 november 2015
Gespeeld op: Playstation 4
Verkrijgbaar op: Playstation 4, Xbox One, PC
Ontwikkeld door: Bethesda Game Studios
Uitgegeven door: Bethesda Softworks
Fotocredit:   Bethesda
Meer info vind je op:  https://www.fallout4.com/

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie