Wandel door het werk van jong talent in de Eindexpo van Academie Minerva

Hèhè, het collegejaar zit erop! Ook de studenten aan de kunstacademie sluiten hun studiejaar af. In het hoge noorden is van 5 tot en met 10 juli de eindexamenexpositie Eindexpo van de studenten van Academie Minerva te bewonderen. De Groningse studenten laten zich van hun beste kant zien en begeven zich buiten de gebaande paden.

Apart maar toch samen
De afstudeerprojecten van Academie Minerva zijn vanaf 5 juli te bezichtigen in de binnenstad van Groningen. Studenten van de verschillende richtingen zijn samengebracht in de gebouwen, maar ieder heeft toch zijn eigen plekje. Janneke Welfing, richting Autonoom Beeldende Kunst, presenteert haar grote video-installatie in het voormalig postkantoor op de Munnekeholm. Wat de bezoekers zien zijn twee mensen die tussen verschillende omgevingen rollen, van het ene naar het andere scherm. Welfing: ‘Mijn werk is een reactie op de invloed die het economisch systeem en de beeldcultuur hebben op onze relaties en omgangsvormen.’

Positie bepalen
Het belangrijkste wat Welfing tijdens de opleiding heeft geleerd, is om een positie in de maatschappij in te nemen. ‘Op deze opleiding ben ik vooral mezelf tegengekomen. Er wordt steeds aandacht gevestigd op het verhaal wat je door middel van je werk vertellen wilt.’ Ook Donny van der Velden, richting Illustratie, werd uitgedaagd door de kunstacademie. ‘Op Minerva heb ik geleerd om buiten mijn veilige kaders te denken en te doen. Met dit project wil ik laten zien dat het doorbreken van een patroon iets heel positiefs kan zijn.’ Het werk van beide studenten is te zijn op de Eindexpo.

Een wandeling vol visie
Behalve Welfing en Van der Velden is er nog veel meer aanstormend talent te zien bij de Eindexpo. Aangezien de binnenstad niet groot is, is het mogelijk om in één middag alle locaties te voet te bezoeken. Deze wandeling is een toegankelijke manier om jonge kunstenaars en vormgevers te spotten. Wellicht zullen we in de toekomst nog veel meer van hen zien en horen!

Aangekondigd: Eindexpo – Eindexamenexpositie Academie Minerva Groningen
Datum: 5 juli tot en met 10 juli 2014
Kunstenaar: studenten, o.a. Janneke Welfing, Donny van der Velden
Locatie: Academie Minerva en omgeving, Groningen
Meer info vind je op: academieminerva.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie