Electronic Entertainment Expo 2014: Nintendo maakt nieuwe games een must!

Nintendo hield dit jaar weer geen live presentatie maar een zogeheten ‘Digital Event’. Er kwam dus een filmpje online. Hierin lieten ze bijzondere dingen zien zoals een episch gevecht tussen de twee bazen, sketches met kleipoppetjes en natuurlijk veel games. Maar wat waren nou de highlights? We hebben er drie voor je uitgekozen!

Nintendo-gevoel
Het is altijd verfrissend als een uitgever met een nieuw spel komt, zeker bij Nintendo, omdat er weinig spellen verschijnen voor op hun platformen. Splatoon bevat geen enkel bekend Nintendo personage, maar door het gebruik van felle kleuren heeft het wel een Nintendo-gevoel. In Splatoon speel je zowel een personage als een inktvis. Als poppetje schiet je zoveel mogelijk inkt, om daar als inktvis snel doorheen te kunnen reizen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk terrein verovert met jouw gekleurde inkt. Het competitieve aan het spel is dat andere spelers jou proberen tegen te werken door hun inkt over de jouwe te spuiten. Het spel klinkt goed, maar of het daadwerkelijk werkt zal begin 2015 pas blijken.

Nintendo-poppetjes verzamelen
Er waren al Skylander-en Disney-poppetjes verkrijgbaar waarmee je spelletjes kon spelen. Nu komt ook Nintendo met een eigen lijn: Amiibo. Het zijn niet zomaar poppetjes, maar in deze mooie standbeeldjes zit een chip waarmee het contact maakt met je spel. Hierdoor verschijnt het personage in het spel en worden de behaalde resultaten naar de chip gestuurd. Zo kun je jouw standbeeldje meenemen om bij een vriendje thuis verder te spelen. De eerste figuren die te koop zullen zijn, zijn Mario, Pikachu, Donkey Kong, Peach, Wii Fit Girl, Kirby, Zelda, Animal Crossing Boy, Metroid en Yoshi. De Amiibo zullen bruikbaar zijn voor de Wii U en vanaf 2015 voor de Nintendo 3DS.

Sidekicks worden groot
Door de jaren heen zijn we van Mario’s sidekicks gaan houden. Toad en Yoshi zijn altijd ondergeschikt geweest aan de Mariobroers, maar nu krijgen ze eigen spellen. Deze zullen lijken op de welbekende Mario World reeks: de werelden lijken erop en het blijven puzzel- en platformgames. Toch hebben ze beiden een eigen feeling. Zo is Yoshi’s Woolly World geheel gemaakt van wol en Captain Toad: Treasure Tracker heeft veel puzzels en zal 3D zijn. Toad zal vanaf eind 2014 te vinden zijn op de Wii U en Yoshi pas halverwege 2015. Verder heeft Nintendo nog veel meer moois aangekondigd waardoor de Wii U en de Nintendo 3DS een must worden!

Wat: Electronic Entertainment Expo 2014 (E3)
Datum: 10-12 juni 2014
Locatie: Los Angeles, De Verenigde Staten
Meer info vind je op: www.e3expo.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie