Eeuwige Leven zal je voor altijd bijblijven

★★★★★ – Na lang moeten wachten is hij er dan eindelijk. Eeuwige Leven. In het derde en het laatste deel van de Everlife-Trilogie, krijgen we eindelijk te weten hoe het verhaal van Ten zich zal afsluiten. Komt het goed met Ten, onze heldhaftige die er alles aan doet om vrede te stichten. Wat gaat er gebeuren met Myriad en hoe loopt het af met Troika? Dit zijn allemaal onbeantwoorde vragen die eindelijk beantwoordt zullen worden in het nieuwe boek van Gena Showalter, Eeuwige Leven.


Onmogelijke verlangens
Tenley, Ten, is een zeventienjarig meisje dat het lot van Myriad en Troika in haar handen heeft. Een oorlog tussen twee rijken die al eeuwig voortvloeit, kan eindigen door haar keuzes. Haar beslissingen bepalen welk rijk voor eeuwig zal bestaan en welke voor eeuwig vernietigd zal zijn. Of is er misschien een tussenoplossing, maar welke gevolgen heeft dat dan voor haar en de rijken? Allemaal redenen voor Ten om gewoon te doen wat ze hoort te doen, een keuze maken en het andere rijk vernietigen. Dat is helaas allemaal niet zo gemakkelijk als van te voren gehoopt was. Zelf is ze een Troikaan maar haar geliefde, Killian, komt uit Myriad. Hoe kan deze liefde voortbestaan, als er verwacht wordt dat ze elkaar haten en verachten.

Leuke verrassing
In Eeuwige leven worden vele mysteries opgelost en een paar doden keren terug. Gena Showalter heeft van dit deel in de trilogie, een fantastisch slotdeel geschreven. Eeuwige leven staat zeker niet lager in de ranglijst dan dat Eerste leven of Levensbloed geweest was. Ten maakt veel avonturen mee, waar we allemaal van kunnen meegenieten. Maar dat is niet het enige! Vele fangirls zwijmelen aan de gedachte van Killian, onze myridiaanse strijder. Surprise! In Eeuwige leven kunnen we ook met Killian meelezen, we lezen zijn gedachten over Ten en hoe hij over deze gehele situatie denkt. Er is natuurlijk nog veel meer dat er gaat gebeuren. Maar, als je dat wilt weten, moet je het boek toch echt zelf lezen. Wat zeker niet erg is als je een fan bent van Fantasy.

De perfecte afsluiter
De trilogie bestaat uit Eerste leven, Levensbloed en nu dus het langverwachte eind, Eeuwige leven. Het boek is een goede afsluiter van an een leuke serie, je hoeft je dus geen zorgen te maken over een saai en slecht geschreven eind over het leven van Ten, en Killian. Gena Showalter heeft al meerdere series aan boeken geschreven, een daarvan is The white rabbit chronicles. Alhoewel deze ook veel succes heeft, zijn de fans van Gena Showalter redelijk unaniem over welke serie het beste bevalt, de Everlife-Trilogie. Deze serie staat op de New-Yorks bestsellerlijst en dat is zeker terecht. Eeuwige leven is de perfecte afsluiter voor een spannende serie. Er zit genoeg actie, spanning en romantiek in. Kortom, voor iedereen wel iets. Eeuwige leven is een fantastisch geschreven slotdeel van de Everlife-Trilogie en het zal je zeker niet ontraden worden, om deze geweldige serie te lezen.


Gelezen boek: Eeuwige leven
Geschreven door: Gena showalter
Uitgegeven door: Harper Collins
Verschenen op: 17-4-2018
Soort boek: Young Adult, Fantasy
Fotocredit: Harlequin Enterprise Limited
Meer info vind je op: www.harpercollins.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie