Eerste Nederlandse Vans Warped Tour groot succes

Zondag 10 november slingerde een wachtrij van een paar honderd meter rondom het Klokgebouw in Eindhoven. Na ruim twee uur wachten gaan de deuren dan eindelijk open. Bezoekers moeten wat voor Vans Warped Tour over hebben. Het is dan ook de eerste keer dit festival in Nederland staat en het is direct een succes.

Rondreizend Circus
Vans Warped Tour is in Amerika al bijna twintig jaar een groot rock/punkfestival. Zie het als een rondreizend circus; het festival wordt namelijk op verschillende locaties gehouden. Dit jaar is onze lichtstad een van de nieuwe locaties in Europa en de enige Nederlandse locatie. Deze eerste keer kent een gevarieerde line-up; van grootheden Parkway Drive en Billy Talent tot bands van eigen bodem als The Charm The Fury en John Coffey. Daarnaast wordt er de hele dag door geskateboard op een grote halfpipe. Alles wat er te zien is, is wat het skatemerk Vans wil uitstralen.

Kleine wereld
Het Klokgebouw is een enorme loods; haar charme lijkt op het lijf geschreven voor Vans Warped. Alles is rauw en hard: de uitstraling van het gebouw, het uiterlijk en de kleding van de bezoekers, het skateboarden en vooral de muziek. Dit alles zorgt ervoor dat de bezoeker in een kleine wereld is gestapt. De podia staan in verschillende ruimtes, gescheiden van elkaar door muren; dat is niet te vergelijken met een groot terrein. Daardoor verloopt de doorstroming van mensen van de ene zaal naar de andere en de bij de entree niet altijd even soepel. Dit zorgt voor een rommelige indruk.

Beste afsluiter
Veel bezoekers lopen met T-shirts van de band Parkway Drive: de afsluiter van het programma. De zaal, bijna zo groot als een voetbalveld, is goed gevuld en ook op het balkon staan veel mensen. De diehard fans vooraan kunnen elk woord meezingen en springen alle kanten op. De band krijgt zelfs de bezoekers achterin de zaal mee. Ook op het balkon wordt gedanst, in hoeverre je dat daadwerkelijk dansen kunt noemen. Parkway Drive bewijst met dit optreden dat zij de beste keus waren om deze dag af te sluiten, wat een knaller!

Bezocht: Vans Warped Tour NL
Line-up: Parkway Drive, Yellowcard, Memphis May Fire, No Turning Back, We Came As Romans
Datum: 10 november 2013
Meer info vind je op: http://vanswarpedtour.nl/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie