Een verre plek vlakbij raakt je diep

★★★★★ – “Pap! Mam!” De lichten flitsen en komen steeds dichterbij. We proberen van alles maar ontsnappen lukt niet, de auto vliegt over de kop en mijn broertje gilt het uit voordat hij compleet stil is. Papa en mama kunnen niet meer bewegen en hun lichaam is op een rare manier gebogen. Dit is een nachtmerrie, dat moet! Mama en papa zijn niet weg. Dit gebeurde er met Dylan, het ene moment was het gezellig en op het andere moment was hij alleen met zijn broertje. Maar wat moet hij doen en hoe zorgt hij ervoor dat zijn broertje weer kan lachen?

Ontroerend
In Een Verre Plek Vlakbij raakt je diep en is een mooi en ontroerend verhaal. Het gaat over twee broers die omgaan met het verlies van hun ouders. Schrijfster Hayley Long heeft een prachtig onderscheidt tussen liefde en vriendschap en het belang van je familie. Dit boek raakt je diep en leest heel vlotjes weg. Een Verre Plek Vlakbij gaat over Dylan, hij is vijftien jaar oud wanneer zijn ouders omkomen in een auto-ongeluk. Zijn broertje, Griff, en Dylan zaten op dat moment ook in de auto, en overleefden het ongeluk. Griff komt in het ziekenhuis terecht, maar met Dylan gaat het goed. Nou ja, fysiek dan. Emotioneel wordt het hem al gauw te veel. Zijn broertje is een duistere wolk en lacht bijna nooit meer. Marlon, de hond van hun directrice brengt vreugde maar dat is maar voor korte duur. Als er een tante meld en aanbiedt om voor hem en zijn broertje te zorgen, weet Dylan niet wat hem overkomt. Ze waren eindelijk gewend aan de situatie waar ze in waren en moesten weer verhuizen, gelukkig zou dit de laatste keer zijn. Hopelijk!

Meeslepend
Een Verre Plek Vlakbij is op een bijzondere manier geschreven. Je hebt het boek uit voordat je doorhebt dat je al een paar uur hebt gelezen. Het verhaal sleept je helemaal mee en als er iets gebeurt heb je het gevoel dat dat jou ook overkomen is. Het is een mooi en gevoelig verhaal over vriendschap, verlies en familie. Een leuke aanrader als je in bent voor een verhaal waar je helemaal in kunt wegduiken. Dylan en Griff nemen je hart in beslag en geven het pas aan het einde van een verre plek vlakbij weer terug. De dingen die er gebeuren komen sterk overeen met de realiteit, dit maakt een verre plek vlakbij erg leerzaam om te lezen. Deze situatie zal niet vaak voorkomen maar leren zul je er zeker van. De manier hoe zelfs de directrice van hun school er alles aan doet om de jongens zo veilig mogelijk te houden en daadwerkelijk voor hen zorgt. Dit laat je zien dat er in moeilijke situaties altijd wel iemand is die er voor je is en die voor je kan uitkijken en zorgen als dat nodig is. De manier waarop Hayley Long dit heeft verwoord is erg inspirerend en laat je uitkijken naar meer.

Over de schrijver
Hayley Long zelf heeft niet zoveel boeken geschreven maar er zitten zeker wel interessante titels in het lijstje, zo heeft ze Het Ultieme Meidenboek geschreven en Being a girl de titels zeggen echter genoeg over de categorie van het verhaal. Niet echt geschikt voor de heren dus. Dat is wel een mooi ding bij Een verre plek vlakbij, alhoewel de hoofdpersonen twee jongens zijn, is het verhaal totaal niet mannelijk of specifiek voor jongens geschreven, het is voor iedereen geschikt. Hayley Long heeft al een geruime tijd boek meer uitgebracht en haar laatste was in 2015. Hopelijk houd deze pauze in dat ze weer een nieuwe voorraad aan voor de lezers heeft klaarliggen, want mooi zullen ze allemaal zeker zijn!

Gelezen boek: Een verre plek vlakbij
Geschreven door: Hayley Long
Uitgegeven door: HarperCollins
Verschenen op: September 2018
Soort boek: Young-Adult
Fotocredit: Alexandra Allden
Meer info vind je op: https://www.harpercollins.nl/9789402701722/een-verre-plek-vlakbij/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie