Een eeuwenoud verhaal wordt tot leven gebracht in Winchester

★★★★ Een horrorfilm geïnspireerd op het echte verhaal van de steenrijke Amerikaanse familie Winchester. De gebroeders Spierig hebben dit mysterieuze verhaal weer tot leven weten te brengen. Via Winchester weten ze het publiek op een spannende manier mee te sleuren naar het verhaal achter het meest bekende spookhuis van Amerika: het Winchester Mystery House.

Het plot

De rol van Sarah Winchester wordt vertolkt door Helen Mirren, onder andere bekend uit Glee en Hitchcock. Ze is de weduwe van de bekende pistoolfabrikant, William Winchester. Na de plotselinge dood van haar man en hun dochter is ze ervan overtuigd dat haar familie is vervloekt door boze geesten. Volgens haar zijn het de geesten van mensen die omgekomen zijn aan de hand van de Winchester-geweren, die ze enkel in vrede kan houden zolang er aan het huis gebouwd wordt. Sarah blijft niet stil zitten en zorgt ervoor dat er dag en nacht aan het huis wordt gewerkt. Wanneer de sceptische psychiater Eric Price, gespeeld door Jason Clarke, arriveert om rapport te doen over de gemoedstoestand van de weduwe, ontdekt hij dat Sarah misschien toch niet zo gek is als iedereen denkt. De verschillende meningen van Sarah en Eric over het paranormale zorgen voor een interessante relatie tussen deze twee personages. Als kijker weet je soms zelf niet meer wie je wel moet geloven en wie niet. Sluit je je liever aan bij de sceptische kijk van Eric of geloof je het bizarre verhaal van Sarah?

Alles klopt

Dat de gebroeders Spierig bij het maken van Winchester veel onderzoek hebben gedaan naar de legende rondom het huis, is goed terug te zien in de film. De set is bijna een exacte replica van het echte huis in Californië en wordt er in de film ook verwezen naar de obsessie van Sarah Winchester met het getal dertien. Het klopt allemaal tot in de kleinste details. Hoewel het begin van de film vrij traag loopt, weet het door middel van meerdere ‘jump scares’ je aandacht telkens weer te krijgen. Er ontstaat daardoor een goede balans tussen spanning en inhoud.

Anders dan anders

Er zijn al heel veel horrorfilms geproduceerd die zijn geïnspireerd op waargebeurde verhalen, maar Winchester is er zeker een die je voor altijd bij zal blijven. De spanning in de film blijft oplopen en weet je er langzaamaan van te overtuigen dat er iets mis is met het huis. De gebroeders Spierig weten het publiek te boeien met dit eeuwenoude verhaal. Kortom is Winchester een absolute must, zelfs als je totaal geen horrorfan bent.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

5 gedachten over “Een eeuwenoud verhaal wordt tot leven gebracht in Winchester

  1. Met de sterren geven is het niet helemaal goed gegaan want er staat dat ik maar 1 ster heb gegeven maar het moeten er zeker 5 zijn.
    Goed geschreven, op deze manier geef je een goed beeld hoe de film is en kun je bepalen of je naar deze film wil gaan kijken.

Geef een reactie