Drie redenen waarom je Finding Dory niet zult vergeten

★★★½ – In 2003 stal ze ons hart door te zeggen dat we moesten blijven zwemmen. Ik heb het hier natuurlijk over Dory uit Finding Nemo. Dertien jaar later is ze terug met haar eigen film Finding Dory. Over het algemeen zijn vervolgen, sequels of prequels, niet beter dan het origineel. Moeten we Finding Dory snel weer vergeten of is dit onderwateravontuur onvergetelijk? Hieronder de drie hoofdredenen waarom je Finding Dory niet zal vergeten!

Baby Dory is om op te eten!
Je moet onder een enorme steen hebben gelegen als je niks van de überschattige Dory hebt gezien voor je naar de bioscoop bent geweest. Iedereen op social media raakte in de ban van de schattige baby-Picasso doktersvis. Disney speelt heel erg in op dit gevoel want de kleine Dory duikt op waar ze maar kan. Hoewel sommige stukken met kleine Dory echt korter hadden gekund, is het absoluut geen straf om dat kleine lieve visje met die enorme ogen keer op keer te zien.

Nóg mooier dan Finding Nemo
Bij bepaalde shots zou je bijna vergeten dat je te maken hebt met een animatiefilm. Zeker bij de overzichtsshots van de dierentuin of van de oceaan, waar geen mens of dier in beeld zijn, lijkt het net echt! Voorganger Finding Nemo had veel minder van zulke shots waardoor het bij Finding Dory nog meer opvalt en nog meer verbluft. Al met al hebben de makers de lat een stuk hoger gelegd voor de volgende film!

Mooi én grappig
Met Disney•Pixar als studio kan het niet anders dan dat er een prachtig verhaal achter de mooie beelden zit. Finding Dory zit vol herkenbare momenten doordat de film om vrienden en familie draait. Naast de grappige situaties gaat het er soms ook emotioneel aan toe tijdens Dory’s zoektocht naar haar ouders. Dit zorgt voor de nodige afwisseling zodat deze kleurrijke animatiefilm niet te zwaar, maar ook niet te luchtig wordt. Naast het gezin Picassovissen, passeren er meer kleurrijke karakters de revue. Zij zorgen voor afwisseling in humor zodat iedereen kan schuddebuiken.

Hoewel Finding Dory veel redenen heeft waarom je de film niet zult vergeten, zijn deze niet standvastig genoeg om ervoor te zorgen dat de film voor altijd in je geheugen gegrift is. Positief hieraan is dat je gerust nog een keer van de film kunt en zult genieten.

Gezien: Finding Dory
In de bioscoop vanaf: 29 juni 2016
Geregisseerd door: Andrew Stanton
Cast/Stemmen: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Eugene Levy en Diane Keaton

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie