Drie korte superseries om te bingewatchen

De herfst is coming! Het wordt steeds kouder buiten, dus hóp lekker naar binnen op de bank. Tijd voor nieuwe series. Hier een kort lijstje met series waarmee je gegarandeerd een paar weken zoet bent.

Twin Peaks 

“See you in 25 years”, werd er gezegd aan het einde van de serie Twin Peaks. Of dat werkelijk iets betekende, dat wist niemand. Totdat regisseur David Lynch op Twitter bekend maakte dat er wel degelijk een vervolg op de cultserie komt. In 2016 is het zover, dan verschijnen er negen nieuwe afleveringen van Twin Peaks.

Wie vermoordde Laura Palmer? Dat vragen de bewoners van het mysterieuze stadje Twin Peaks zich nog altijd af. Het is een vraag die 25 jaar na dato nog steeds de belangstelling van de kijkers wekt.

Nog nooit Twin Peaks gekeken? No worries, vóór 2016 gaat het je zeker lukken om alle dertig afleveringen van deze mysterieuze, maar boeiende serie te kijken.

Orphan Black

Klaar met de laatste afleveringen van Orange is the New Black? Mooi, want dan kan je meteen door met Orphan Black. Dat is een retespannende serie met een bijzonder onderwerp: klonen. Want wat gebeurt er als je iemand tegenkomt die exáct op jouw lijkt?

Sarah Manning (Tatiana Maslany) speelt met verve verschillende rollen van haar gekopieerde zusters. Om maar een paar op te noemen: een neurotische voetalmoeder, een nerdy wetenschapper en een religieuze psychopaat. De look-alikes worden in de gaten gehouden terwijl ze onderzoeken wie hen heeft gemaakt en vooral: waarom.

Al die identieke gezichten zorgen natuurlijk voor de nodige verwarring. In de serie, maar ook voor de kijker. Bijkomende partijen, nieuwe klonen en plot twists, elke aflevering van Orphan Black eindigt met een unheimisch gevoel. Wat gaat er gebeuren? Gevolg is dat je vooral verder wilt kijken.

Zach Stone is gonna be famous

Een 17-jarige jongen geeft al zijn spaargeld uit aan een camera crew om met zijn realityshow beroemd te worden. Het idee van de serie is al om over naar huis te schrijven, maar de uitvoering van komiek Bo Burnham is pas écht briljant.

De eerste keer dat de introtune door je speakers schalt, weet je dat dit de komende weken je lievelingsserie gaat worden. Alleen al door dat catchy nummer. Helaas is de pret na slechts één seizoen alweer voorbij. Zach Stone weet de serie gelukkig goed af te sluiten.

Bo Burnham krijgt je in alle twaalf de episodes gegarandeerd aan het lachen. Toch zonde dat zo weinig mensen zijn serie kennen…

Meer tips nodig?

Deadline schreef ook over The Vampire Diaries – ook hartstikke spannend!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie