Drama en mysterie in My Cousin Rachel

★★★ Trouwen met je nichtje was in de zeventiende eeuw nog helemaal niet zo raar. Vergiftigd worden door je nicht/partner, die ook de echtgenoot van je overleden neef was, dan weer wel. Maar In de bioscoopfilm My Cousin Rachel kan het allemaal.

Interessant plot

De hoofdrol wordt gespeeld door Sam Claflin, onder andere bekend uit The Hunger Games en Snow White and The Huntsman. In de film speelt hij Philip, een twintiger die als kind is geadopteerd door zijn oudere neef Ambrose. De oudste neef vertrekt naar Italië, waar hij Rachel ontmoet. Ze zijn op slag verliefd en ze gaan trouwen, maar kort daarna wordt Ambrose ziek en hij overlijdt. Philip is ervan overtuigd dat Rachel zijn neef heeft vermoord, maar zodra hij haar ontmoet weet hij eigenlijk niets meer zeker. De mysterieuze maar toch beeldschone nicht Rachel wordt gespeeld door Rachel Weisz, en haar naam is niet de enige overeenkomst met het personage. De mysterieuze looks en houding staan haar zo goed, dat je bijna gaat geloven dat ze het echt is. Toch weet je aan het eind van de film nog steeds niet wat haar rol in het hele drama nou echt is geweest. Het internet is verdeeld in twee kampen: heeft ze Ambrose wel vermoord of niet?

Een oud verhaal

My Cousin Rachel is geen nieuw verhaal. De film is gebaseerd op een boek van Daphne du Maurier uit 1951, en rond die tijd werd het ook al een keer verfilmd. Dit maakt het plot echter niet minder boeiend. Het heeft mysterieus, dramatisch en romantiek. Er wordt met tafels en deuren gegooid, er galopperen volop paarden over het scherm en de beelden zijn als geheel een verademing. De mysterieuze sfeer van het enorme huis in het oude Engeland hebben ze perfect weten te vangen.

Even alles vergeten

Deze film is er misschien niet eentje die je voor altijd bijblijft. Wél is het een film die je meesleept, en je even al het andere om je heen laat vergeten. Het blijft tot de laatste scène spannend, en ook is het waarschijnlijk net iets anders dan wat je normaal in de bioscoop zou zien. My Cousin Rachel is echt een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om helemaal op te gaan in een film. Het is een prachtige verfilming, die door de moderne filmtechnieken opnieuw een generatie weet te boeien met dit fascinerende verhaal.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Drama en mysterie in My Cousin Rachel

Geef een reactie