Fotoreportage: Down the Rabbit Hole 2015

Fotograaf Dirk Hoogendoorn-Moens loopt in het weekend van 26, 27 en 28 juni rond op het festival Down the Rabbit Hole in de Groene Heuvels in Beuningen. En dat levert een aantal topfoto’s op!

0. DTRH_sfeer_vrijdag-6100
Down the Rabbit Hole mag dit jaar 15.000 mensen verwelkomen voor de tweede editie.

1. DTRH_sfeer-6441
Nijntje is een veelvuldig terugkerend icoon op Down the Rabbit Hole, zoals hier op de camping, voorzien van een trippy projectie.
2. DTRH_Blaudzun-5353
Blaudzun mag vrijdag het spits afbijten op het grootste podium van het festival: de Hotot, waar later die dag ook nog Ryan Adams, Oscar and the Wolf en Damien Rice optreden.

3.5DTRH_Oscar_and_the_Wolf-5865
Oscar and the Wolf-zanger Max Colombie krijgt met zijn rauwe stem en de elektrische en doordringende beats van de band de tent echt aan het dansen.

Het festival kent drie grote podia, allemaal in een tent: De Hotot, de Teddy Widder en de Fuzzy Lop, maar naast de grote podia zijn er nog veel meer dingen te doen op het terrein. Zo staat er vrijwel de hele dag een rij voor Wilde Haren & Desperados: een kleine club op het water, waar dj’s de dienst uitmaken met veelal hiphop-beats die op het grasveld te horen zijn. Wie er langskomen? Dat is altijd een verrassing, maar onder meer Top Notch-oprichter Kees de Koning en Twan van Steenhoven (Big2 van the Opposites) kwomen even buurten..

3.DTRH_Oscar_and_the_Wolf-5925
Op zondagavond gaat het collectief nog even door in de Fuzzy Lop, met onder meer SpaceKees, SirOJ, FS Green en Yung Felix.

4. DTRH_sfeer_desperados-6005
Het podium van Wilde Haren & Desperados is enkel te bereiken via de brug, waarvoor vrijwel de hele tijd een rij staat.

4.5 DTRH_sfeer_vrijdag_desperados-6389
Wilde Haren & Desperados is het beste te vergelijken met een coole club: je weet niet precies wie er staat, de beveiliger aan de poort is aanwezig en het is altijd druk.

5. DTRH_sfeer_Janne_Schra-6987
Janne Schra laat de Vuurplaats oplaaien tot een podium van formaat, met het water op de achtergrond.

Ook de Vuurplaats is een muzikaal podium op Down the Rabbit Hole, dat niet werd gerekend tot een van de drie muziekpodia. Muziek speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door poëzie en theater. Janne Schra is duidelijk te groot voor de tribunes rondom het kampvuur. Wie even voor haar optreden nog wil aanschuiven, kan niks zien en lastig iets horen. Toch blijven veel bezoekers het hele optreden stug rondom de tribunes staan om toch nog een kruimel van het optreden mee te kunnen pikken.

Maar er is ook ruimte voor minder muzikale podia. Zo kunnen de bezoekers van Down the Rabbit Hole een kuil graven om in te relaxen of een waar kunstwerk van hout maken, die dan later wordt opgehesen aan een grote toren vol andere kunstwerken.

6. DTRH_sfeer_vrijdag-5477
Mannen maken op en top gebruik van Kuili Kuili.

7. DTRH_sfeer_zaterdag_kunstbouw_toren-6625
Hard aan het meewerken aan de Tower of Bouwer.

Wie de vergelijking maakt met Lowlands komt redelijk in de buurt. Het publiek is divers en bestaat uit onder anderen jonge bezoekers die willen dansen en bezoekers op leeftijd die op zoek zijn naar een weekendje weg vol mooie muziek en cultuur. Ook de camping is redelijk rustig en met de locatie aan het water ideaal voor de warmte op vrijdag en zaterdag.
8. DTRH_sfeer_vrijdag-6042
Een divers festival met uiteenlopende bezoekers.

9. DTRH_sfeer_vrijdag-5507
Hoewel het terrein niet heel groot is, is het nooit hinderlijk druk en de vele uithoekjes blijven spannend om te ontdekken. Door de bebossing begeef je jezelf als bezoeker telkens weer in een andere wereld.

10. DTRH_sfeer_vrijdag-5661
De jonge bezoekers zorgen ervoor dat er flink wat afgedanst wordt op de Groene Heuvels in Beuningen. Zoals Seasick Steve het zei: you got moves.

11. DTRH_sfeer_vrijdag-6117
Het water zorgt voor verkoeling en een echt vakantiegevoel.

12. DTRH_sfeer_vrijdag-6298
Een verliefd stelletje op Down the Rabbit Hole.

13. DTRH_sfeer_zaterdag_prikkers-7186
Het festival is schoon. Heel schoon. Schoonmaakploegen zijn continue in de weer om ervoor te zorgen dat afval nauwelijks op de grasvelden terug te vinden is. Na de optredens komt een ploeg met schuifkarretjes door de tent, om al het afval op een hoop te schuiven.

14. DTRH_sfeer_vrijdag-6408
Een dynamisch kunstwerk om even bij te relaxen op het grote veld van Down the Rabbit Hole.

En net zoals het publiek liepen de artiesten ook uiteen. De grootste naam in het weekend zal toch wel de 68-jarige legende Iggy Pop zijn. De podiumtijger zit niet te wachten op een gevulde tent die op hitjes zitten te wachten en knalt meteen alle bekende nummers erin. Daarna kan hij door met zijn werk uit de jaren ’70, voor de échte fans.
15. DTRH_sfeer_zaterdag_Iggy_Pop-7911
Iggy Pop begint zijn set met bekende nummers.

16. DTRH_sfeer_zaterdag_Iggy_Pop-7944
De oude rocker trekt in de eerste vijf minuten zijn leren jasje al uit en showt een lijf waarvan iedere groef muziekgeschiedenis bevat.

Róisín Murphy mocht de Hotot alvast opwarmen voor Iggy Pop en tijdens het optreden wordt duidelijk hoeveel oudere muziekliefhebbers er onder de 15.000 bezoekers zitten. De zaal is gevuld en swingt. Dit keer niet door de Allstars, Vans en Palladiums van de jonge bezoekers, maar door stevige wandelschoenen.
17. DTRH_sfeer_zaterdag_Roisin_Murphy-7694
Róisín Murphy kleedt zichzelf voor bijna elk nummer om en maakt een show van haar telkens veranderende outfit.

Maar bovenal is Down the Rabbit Hole een festival voor de grote namen onder de kleine groepen, de liefhebbers. Met het optreden van the Gaslamp Killer Experience (Gaslamp Killer draaide later in het nachtprogramma ook nog een dj-set), de Nederlandse Roosbeef, Seasick Steve en de vrolijke klanken van Che Sudaka als goede voorbeelden.

18. DTRH_sfeer_zondag_Che_Sudaka-8372
Che Sudaka krijgt ondanks het ‘vroege’ tijdstip (17.45) de hele zaal van Hotot aan het dansen met hun vrolijke Zuid-Amerikaanse klanken.

19. DTRH_sfeer_zondag_Seasick_Steve-8933
Seasick Steve met zijn zelfgemaakte gitaar van een ‘sexy wasrek’, een banjohals en een oude kentekenplaat aan de achterkant. Het instrument telt welgeteld één snaar.

20. DTRH_sfeer_zondag_Roosbeef-8716
Roosbeef vraagt zich hardop af of het publiek in de Teddy Widder tijdens haar optreden ‘dood ofzo’ was.

21. DTRH_sfeer_Gaslamp_Killer-7143
The Gaslampkiller Experience kantelt alles: muzikanten van over de hele wereld, violen, blazers en een band. Met de dj William Benjamin Bensussen als de moderne orkestleider.

Al met al is Down the Rabbit Hole een fijn weekendje ontsnappen aan de wereld met vette artiesten, nieuwe ontdekkingen en vooral veel dansend publiek.

22. DTRH_sfeer_zaterdag-6783
Op het Idyllische Veldje zijn nauwelijks artiesten te bekennen, er wordt continu gedanst op de maat van de dj.

23. DTRH_sfeer_zaterdag-6480
Op Down the Rabbit Hole kun je als bezoeker ook zomaar een act worden.

24. DTRH_sfeer_zaterdag-6760
Hoelahoepen op het Idyllische Veldje.

25. DTRH_sfeer_zondag_The_War_on_Drugs-9054
The War on Drugs sluit het festival in de Hotot af met een intens optreden, waarbij de hele tent met vlagen stil is en iedereen, bewust of onbewust, meewiegt met de muziek.

27. DTRH_zZz-5806
Livemuziek in de Mojito bar.

Naam Festival: Down the Rabbit Hole
Wanneer gezien: 26, 27, 28 juni
Waar gezien: Beuningen
Website: downtherabbithole.nl
Tekst: Kay Den Teuling
Fotocredits: Dirk Hoogendoorn-Moens

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Fotoreportage: Down the Rabbit Hole 2015

Geef een reactie