Er zit een beetje Doris in ons allemaal en dat is maar goed ook

★★★★ – Doris de Nederlandse Bridget Jones’s Diary draait in de bioscoop, en niet geheel onverdienstelijk. Nog geen week op het witte doek en de film werd al beloond met de Gouden Film award. Dit betekent dat er meer dan 100.000 bezoekers Tjitske Reidinga als ongelukkige gescheiden vrouw op het witte doek zagen, Doris is in 2018 de zesde Nederlandse film die deze prestatie wist neer te zetten. Maar kregen de bezoekers waar ze op hoopten of kwamen zij van een koude kermis thuis? Wij zochten het voor je uit.

 

Niet perfect en dat is maar goed ook

In Doris maken we kennis met de gelijknamige vrouw, Doris. Haar leven is een beetje een puinhoop, zo is ze gescheiden, heeft ze twee puberkinderen, is haar vader net overleden, heeft ze geen baan, stapelen de rekeningen zich op en heeft ze ineens hele romantische dromen over haar beste vriend Tim. Vooral het laatste wordt belicht in de film, want dingen worden knap lastig wanneer Tim een vriendin krijgt en Doris hier niet mee om weet te gaan. De film zit vol hilarische herkenbare momenten

 

Prachtig staaltje acteerwerk door Tjitske Reidinga

Er zit een beetje Doris in ons allemaal en dit is vooral te danken aan Tjitske Reidinga. Zij weet haar personage zo neer te zetten dat iedereen zich met haar weet te identificeren. We hebben allemaal weleens dat alles tegenzit en we met een bak ijs op schoot naar Heel Holland Bakt zitten te kijken. Wanneer je je niet met haar kan identificeren, dan moet je wel met haar meevoelen wanneer ze geheel doorweekt in haar postbezorgersoutfit over straat loopt en haar dieptepunt lijkt te hebben bereikt.

Doris is een heerlijke Nederlandse film welke zich absoluut kan meten aan het Britse Bridget Jones’ Diary maar dan met een vleugje meer levensdrama en iets minder romantiek.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie