Doctor Who: twee spannende specials

Voor de Whovians, fans van de Britse serie Doctor Who, is het een spannende tijd aan het einde van dit jaar! Op 23 november 2013 bestond het programma vijftig jaar. Daarnaast wordt er op 25 december 2013 een spannende aflevering uitgezonden: de Christmas Special.

Doctor wie?
Doctor Who draait om The Doctor, een Time Lord die als enige van zijn ras overgebleven is. Time Lords, ofwel tijdsheren, zijn buitenaardse wezens die door de tijd kunnen reizen. Het enige overlevende schepsel heeft altijd een compagnon bij zich, hij reist nooit alleen. Tijdens het rondtrekken loopt hij tegen problemen aan. Iedere aflevering gebeurt er iets: hij redt het hele universum, de aarde of één persoon. Inmiddels heeft The Doctor al aardig wat meegemaakt. De show, die een behoorlijk nerd-gehalte heeft, is namelijk de langst lopende sciencefiction serie ooit. Lees: ouder dan Star Trek.

Vijftigjarig bestaan
Hoofdschrijver Steven Moffat trok alles uit de kast met de vijftigste verjaardag van Doctor Who. Hij maakte een speciale show waarin maar liefst vier Doctors meespeelden. In totaal heeft het programma twaalf acteurs gehad, die elkaar door de jaren heen afwisselden. David Tennant en Matt Smith zijn nummer tien en elf. Ze hebben samen een goede band op het doek. Ze maken veel grapjes en zorgen voor verwijzingen naar oude Doctor Who voorstellingen. Met vijftig jarige feest werd flink uitgepakt: aliens, tijdreizen, tijdportalen en geheime organisaties vliegen de kijkers om de oren. Naast deze ingrediënten worden de fans ook nog verrast met een schokkend einde. Toeschouwers komen erachter dat alles wat ze weten over The Doctor onjuist is.

Speciale kerstuitzending
Het vrolijke vijftigjarig bestaan is niet de enige grote happening dit jaar. In de speciale kerstaflevering zal acteur Matt Smith zijn hoofdrol moeten opgeven aan niemand minder dan speler Peter Capaldi. Deze uitzending zal niet zo hoopvol zijn. Er vinden twee gebeurtenissen plaats: The Doctor gaat ‘dood’ en hij keert terug naar Trenzalore. Op die planeet zal de hoofdrolspeler voor het laatst overlijden. Wederom een aflevering die veel vragen zal beantwoorden, maar er misschien nog wel meer zal oproepen.

Gezien: Doctor Who
Op de televisie vanaf: 23 november 1963
Geregisseerd door: Sydney Newman, C.E. Webber en Donald Wilson
Cast: o.a. David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi
Meer info vind je op: www.doctorwho.tv
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie