Word jij onze nieuwe film- en televisiecoördinator? (M/V, parttime en op vrijwillige basis)

Heb jij ervaring met schrijven en houd je van organiseren?

Wat is Deadline.nl
Deadline is een platform voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar met interesse voor kunst, cultuur en media. Naast recensies, artikelen en interviews op Deadline.nl publiceren redacteuren ook daarbuiten. Eerder werkte Deadline samen met partners zoals Sp!ts, CJP, Theaterfestival Boulevard, Holland Festival, Museum de Pont en IDFA.

Eens per drie maanden komt de hoofdredactie samen met de rubriekscoördinatoren om nieuwe onderwerpen te bespreken. Elke rubriek heeft een coördinator die weet wat er speelt, regelt dat reporters aan de slag kunnen en ervoor zorgt dat de content van de rubriek in orde blijft. Op dit moment zijn we op zoek naar een coördinator voor de filmrubriek.

Functie-eisen
We zijn op zoek naar een jonge enthousiaste coördinator met goede organisatorische eigenschappen of iemand die dit graag verder wil ontwikkelen. Je hebt ervaring in de journalistiek en het liefst met online publiceren. Je hebt een bovengemiddelde kennis van film en televisie en een brede smaak binnen deze discipline. De kandidaat heeft genoeg zelfdiscipline, enthousiasme en doorzettingsvermogen om zelfstandig het redactioneel beleid te vertalen naar content. Je werkt voornamelijk vanuit huis en je bent vrij om je tijd zelf in te delen. De taken kosten niet meer dan een aantal uur per week en zijn goed te combineren naast jouw opleiding of werk. Je bent minimaal één jaar beschikbaar.

Taken coördinator filmrubriek

– Actief meedenken over het redactioneel beleid van Deadline.nl.
– Pro-actief een groep reporters aansturen en begeleiden.
– Pro-actief op zoek gaan naar nieuw aanbod binnen de film- en televisiewereld.
– Het opmaken van een maandelijkse filmagenda voor de reporters.
– Het aanvragen en regelen van (pers)voorstellingen of interviews voor reporters.
– Het bijhouden van de persberichten-mailaccount en onderhouden van contacten met relaties in de film- en televisiesector.

Wat bieden wij?
Je inzet is vrijwillig, maar Deadline opent deuren voor je die anders gesloten blijven. Als coördinator kom je terecht in een spannende samenwerking in de volop bewegende markt van kunst & cultuur. En dat binnen een team met jonge cultuurjournalisten in een flexibele organisatie! Je doet coördinatie-ervaring op en tevens krijg je (gratis) toegang tot persconferenties, theatervoorstellingen, festivals en pre-releases van films wanneer je ook als reporter actief bent. Je krijgt de kans je coördinatie- dan wel journalistieke talent te ontwikkelen, een portfolio en goed cv op te bouwen.

Reageer!
Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan:
– jouw cv
– een motivatiebrief
– twee recente stukken (recensie, interview of achtergrondartikel) of twee uitgewerkte ideeën voor de film- en televisierubriek van Deadline

Mail naar hoofdredactie@deadline.nl t.a.v. Sterre Chung en Martijn Mak. Voor meer informatie kun je ook mailen.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie