Filmcoördinator Ben blikt terug – de vijf topfilms van 2014!

2014 zit er bijna op. Ruim 380 films paseerden dit jaar de revue in de Nederlandse bioscopen. En wat zaten er dijken van films bij. Deadline zet haar favoriete films van het afgelopen jaar op een rijtje!

1. Ruimtecapriolen in Interstellar
Ex-film coördinator Jeltje Hillen had gelijk in haar voorspelling van vorig jaarInterstellar steekt met kop en schouders boven alle andere ruimtefilms uit. In de sciencefiction film moet een team ontdekkingsreizigers door een ‘wormhole’ reizen om de mensheid te redden. De kaskraker van Christopher Nolan scoort maarliefst een 8.9 op IMDb, en dat is meer dan terecht.

2. Gone Girl, de jaw-dropper
Gone Girl gaat, zoals de titel doet vermoeden, over een vrouw die vermist is. De media blazen de vermissing enorm op en de man van de vrouw wordt verdacht iets te maken te hebben met de vermissing. Deze film noem ik nou een echte jaw-dropper. De ongelofelijke plot-twists deden mijn mond letterlijk openvallen. Gone Girl is bij uitstek een film waar je nog lang over door blijft praten.

3. The Wolf of Wall Street
Ook The Wolf of Wall Street behoort zeker tot een van de beste films van 2014. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een effectenmakelaar wiens leven bestaat uit seks, drugs, alcohol en nog meer drugs. Door fraude wordt hij multimiljonair en lijdt hij het rijkeluisleventje zoals het hoort. Totdat de FBI uitvindt dat er iets niet pluis is. De film bevat een flinke lading humor en het acteerwerk van DiCaprio is wederom fenomenaal. Een must see uit 2014.

4. 12 Years a Slave is krachtig in eenvoud
12 Years a Slave vertelt het verhaal van Solomon Northup, een vrije, zwarte man uit New York die ontvoerd wordt en jaren van zijn leven doorbrengt als slaaf. De film won drie Oscars. Meer dan terecht, volgens reporter Debby Distelblom: de film komt keihard binnen. 12 Years a Slave is zowel indrukwekkend als ijzingwekkend. ‘Heftige gebeurtenissen komen uitgebreid in beeld; niet om te shockeren, maar om de aandacht vast te houden.’ aldus reporter Debby.

5. Tranen met tuiten bij The Fault in Our Stars
‘The Fault in Our Stars gaat over twee jonge mensen met kanker, maar het verhaal is meer dan dat’, merkt reporter Debby Distelblom terecht op. De verfilming van het gelijknamige boek van John Green is een echte tranentrekker. Ook voor mensen die het boek niet gelezen hebben, is het een prachtige film om eens te kijken op een grauwe winterdag. Een film van een heel ander genre dan bovenstaande vier, maar ook zeker de moeite waard.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie