De verborgen geheimen van Lakeside is een matig debuut

★★ – Geheimen, moorden, geesten, blikseminslag en natuurlijk de nodige tienerdrama’s vullen de ruim 200 pagina’s van De verborgen geheimen van Lakeside. Met dit paranormale drama debuteert Sabine Stepanovic. Is het boek zo spannend als de achterflap belooft? Eh… Nee

Ruimte voor verbetering
Het schrijven van een eersteling is altijd lastig. Het boek ook daadwerkelijk uitgegeven krijgen, is nog veel moeilijker. Gelukkig zijn er tegenwoordig online uitgevers zoals Boekscout.nl die werken volgens het principe van printing on demand. Debutante Stapanovic maakte hier gretig gebruik van om De verborgen geheimen van Lakeside aan de man te brengen. Het boek ziet er netjes uit en doet qua uiterlijk niet onder voor menig roman uit de boekhandel. Helaas geldt dat niet voor de spelling, grammatica en interpunctie. Daar mag nog flink aan geschaafd worden. Auch.

Uitgekauwd
De basis van De verborgen geheimen van Lakeside zal iedere lezer bekend voorkomen. Ouders scheiden, moeder verhuist voor haar baan en neemt haar kinderen mee. Zo komt de achttienjarige tweeling Salina en Aaron terecht in Lakeside, waar ze naar een nieuwe school gaan. De leerlingen op die school gedragen zich op z’n zachts gezegd vreemd. Natuurlijk wil hoofdpersonage Salina dit gedrag verklaren, om nog maar te zwijgen over de spookverschijningen bij haar thuis. Naar wat voor school de tweeling nu precies gaat, wordt niet helemaal duidelijk. De twee bespreken in het begin dat het anders zal zijn dan de middelbare school en de setting en namen doen Amerikaans aan. Dit doet vermoeden dat de gebeurtenissen op een college in Amerika plaatsvinden.

Verborgen geheimen?
De onduidelijkheid rondom te school is alles behalve typisch voor de roman. Stepanovic heeft de kunst van don’t tell but show nog niet goed in de vingers. Zo loopt Salina in hoofdstuk twee de toiletten van school in, om hier een scheermesje uit haar tas te halen en zichzelf te snijden. Hierop volgt een lange beschrijving van Salina’s borderline en hoe deze zich de afgelopen jaren manifesteerde. De lezer hoeft niets zelf te ontdekken. Wat dat betreft past de titel goed bij de roman. De verborgen geheimen van Lakeside – alsof er ook geheimen bestaan die niet verborgen zijn. De geesten zorgen nog voor enige spanning, maar helaas blijft het verhaal hangen in clichés. Rode lippenstift op de spiegel, natte voetstappen in de kamer, stemmen in je hoofd, een ijskoude hand op je schouder… Verre van origineel. Deel twee van de serie is onderweg – een tweede kans voor Stepanovic?

Gelezen: De verborgen geheimen van Lakeside
Geschreven door: Sabina Stepanovic
Uitgegeven door: Boekscout.nl
Verschenen op: 17 april 2015
Meer info vind je op: http://boekscout.nl/shop/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “De verborgen geheimen van Lakeside is een matig debuut

Geef een reactie