Over de top met Gooische Vrouwen 2

★★★★ – Het was de meest succesvolle film van de afgelopen tijd, kreeg na 8 dagen draaien platina en later zelfs een diamanten status: Gooische Vrouwen 1. Nu is er met Gooische vrouwen 2 een vervolg en de vraag was natuurlijk of deze het succes zou evenaren, en dat deed hij!

Nieuwe tijden
De Gooische vrouwen zijn in Gooische Vrouwen 2 weer helemaal terug, maar niet helemaal onveranderd. De altijd kille Claire is bijna onherkenbaar teruggekomen uit Burkina Faso en Anouk zit slechts achter één man aan, maar de man van Cheryl gaat zoals vertrouwd vreemd en Roelien zet zich als vanouds tot overdrevens toe in voor de natuur. En dit keer gaan ze op wintersport En hier blikken de vriendinnen als bejaarden op terug.

Dieper
Het kan wel even wennen zijn voor de trouwe kijker, want grote personages zoals de vader van Vlinder en de dochter van Claire komen niet meer terug. En nieuw is dat alles nu om vriendschap draait, alleen soms iets té. Waar in elke uitzending van de tv-serie wel een seksscène voor kwam, zijn die in deze anderhalf uur durende film niet meer te vinden. Dit geeft meer ruimte voor diepgang en die wordt er ook genomen: de verhaallijnen zijn nog dramatischer. Dit is zeker een vooruitgang, want hierdoor is het verhaal, ondanks alle stereotypes, wat minder oppervlakkig.

Lekker flauw
Ondanks dat de film meer de diepte ingaat, zit hij weer vol met de bekende clichés en zoetsappigheden. Zoals het moment dat Roelien bij haar bruiloft het ja-woord moet geven maar wegloopt. Deze scéne kennen we uit veel andere films, maar Gooische Vrouwen 2 weet hier een grappige twist aan de geven. De film zit vol met deze flauwe onvoorspelbaarheden, waardoor er veel hardop gelachen kan worden. Ook de knappe mannen maken het plat, maar wel een heerlijke film om naar te kijken.

Gezien: Gooische Vrouwen 2
In de bioscoop vanaf: 4 december, 2014
Geregisseerd door: Will Koopman
Cast: Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk, Susan Visser
Meer info vind je op: www.gooischevrouwendefilm.nl
Voorproefje: www.youtube.com/watch?v=6xrD8jiymB8

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie