De schattige Yoshi is terug met Yoshi’s Woolly World

★★★- Breien en haken ouderwets en alleen voor oma’s? Echt niet! Dit laat Yoshi’s Woolly World zien. In een kleurrijke gebreide wereld gaat een gehaakte Yoshi op een zoektocht om alle andere Yoshi’s te bevrijden uit de handen van de gemene Kamek.

Na-aper
Na het succes van een gehaakte en gebreide wereld in Kirby’s epic yarn komt Nintendo nu met een Yoshi-variant. Deze lijkt wel heel erg op de Kirby-game, want bijvoorbeeld het opeten en het uitelkaar halen van vijanden is bij Kirby’s epic yarn precies hetzelfde. Ook kun je, net zoals in het spel van Kirby, veranderen van vorm. Dat wil zeggen dat je soms bijvoorbeeld met een mol-Yoshi speelt. Toch zijn er kleine verbeteringen, zoals de omgeving: de achtergronden en spullen zijn veel helderder dan in Kirby’s epic yarn. Ook is de multiplayer veel beter uitgewerkt. Je hebt in sommige levels echt elkaar nodig om bij spullen te komen. Je kunt dus zeggen dat Yoshi’s Woolly World een soort van Kirby’s epic yarn 2.0 is.

De Yoshifamilie
Wie houdt er nou niet van Yoshi? Hiervan heeft Nintendo goed gebruik van gemaakt, want bij elk level kun je een speciale variant vrijspelen. Dit zijn niet de bekende rode of blauwe, maar het zijn de meest aparte: bijvoorbeeld een Jungle-Yoshi, een Suikerspin-Yoshi of een Koe-Yoshi. Met al deze figuren kun je spelen. Ook kun je nog extra vormen vrijspelen met de Amiibo’s. Het is alleen jammer dat je bij de Pokémon Amiibo’s een Amiibo-Yoshi krijgt. Wat wel leuk is, is dat je een extra Yoshi krijgt als je de Yoshi-Amiibo erop zet. Deze functioneert dan als een soort multiplayer. Ook krijgt Yoshi een huisdier, namelijk een hond genaamd Poochy. Deze kan spullen voor hem verzamelen en aan hem geven.

Mario-achtig
De besturing is natuurlijk niet heel moeilijk: de B-knop voor springen, de pijltjes om te lopen enz. Het is dan ook niet de eerste Yoshi-game die is uitgekomen, dus je weet wat Yoshi allemaal kan. Ondanks dat Yoshi’s Woolly World heel erg lijkt op Kirby’s epic yarn, blijft het nog een lange tijd amuseren zeker door het grote aantal Yoshi’s dat je kunt verzamelen.

Voor meer Nintendo games: http://www.deadline.nl/games-captain-toad-treasure-tracker/
http://www.deadline.nl/lego-en-marvel-alles-wat-een-geek-zich-kan-wensen/
Gespeeld: Yoshi’s Woolly World
In de winkels vanaf: 26 juni 2015
Gespeeld op: Wii U
Verkrijgbaar op: alleen Wii U
Ontwikkeld door: Nintendo
Uitgegeven door: Nintendo
Fotocredit: www.gamer.nl
Meer info vind je op: www.nintendo.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie