De lange weg heb je in een ruk uitgelezen

★★★★★~ Meisjes kunnen niet vechten. Dat is iets wat veel jongens denken en gemeen hebben. Alle meisjes weten daarentegen dat jongens te veel vooroordelen hebben en te trots zijn om uit te zoeken of het echt waar is. “Je hoort geen meisje te slaan.” Onzin! Meisjes kunnen vechten en hebben een beter doorzettingsvermogen dan jongens, dit wordt bewezen en zorgvuldig onderbouwd in het nieuwe boek van Michael Grant, De lange weg.

Wie van de drie

De lange weg gaat over Rio, Frangie en Rainy. Rio is een dappere doorzetter die niet opgeeft. Frangie is een zwarte verpleegster dat niets liever wil dan arts worden. Rainy is een joodse vrouw dat er alles aan zal doen om Hitler neer te halen, wat moet ze doen als ze daadwerkelijk op missie wordt gestuurd? Vechten. Deze drie vrouwen vechten om in leven te blijven en moeten ondertussen ook nog dealen met de verwaande soldaten die denken dat ze beter zijn. Al gauw wordt gebleken dat de drie meer met elkaar gemeen hebben dan ze toegeven en dat, als ze hun missie goed willen uitvoeren, ze toch maar beter kunnen gaan samenwerken.

Vrouwelijke strijders!

De lange weg is het tweede deel in de triologie van de Frontline series. Deel drie zal in augustus 2018 uitkomen en dat is dan ook een datum waar vele Grant-fans naar uit zullen kijken. De Lange Weg is geschreven op een leuke manier. Je leest vanuit Rio, Rainy en Frangie mee, ook voordat de paden kruisten. Kortom, je leest vanuit drie oogpunten naar het einde. Dit maakt het verhaal extra spannend doordat je sneller weet hoe iets zit, maar daar later pas achter komt. Je leeft erg mee vanuit met het verhaal en je hebt niet eens door dat je recht in de val loopt van Michael Grant. Hij schrijft op de perfecte manier om je op het randje van de stoel te laten zitten en toch een geweldig verhaal te kunnen lezen, zonder langdradig te zijn of het verhaal te snel weg te geven. Het is hartstikke interessant om vanuit vrouwen-perspectief te lezen in een oorlog, maakt niet uit welke. Het laat alleen maar zien dat vrouwen ook capabel zijn om mee te vechten en te strijden voor wat we allemaal willen: Vrijheid.

Frontline-Serie

Michael Grant heeft vele boeken geschreven en vele van zijn lezers kennen hem door zijn welbefaamde GONE-serie. Toch is Frontline een andere soort serie dat totaal niets met GONE te maken heeft. In De Voorste Linie is het eerste deel van de Frontline-serie en het is aan te raden om die eerst te lezen, alhoewel dat niet noodzakelijk is. De Lange Weg is duidelijk geschreven en geeft via flashbacks weer wat er in het voorgaande boek een beetje gebeurd is. Dit maakt het leuk om in het verhaal te blijven, het is weer een aanvulling op wat er al eerder is gebeurd. Helemaal aan het begin van een boek begin je al met een brief van de schrijfster, die op dat moment anoniem is. Dit alleen al is een streven om het einde van het verhaal te halen. Je wilt weten wat er aan de hand is. Dit heeft Michael Grant dus goed gedaan. Spanning en sensatie in een  verhaal zonder maar een ding te vlug te verklappen.


Gelezen boek: De Lange Weg
Geschreven door: Michael Grant
Uitgegeven door: HarperCollins
Verschenen op: April 2018
Soort boek: Young-Adult
Fotocredit: Wil Immink Design
Meer info vind je op: www.harpercollins.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie