De Jolene-cover van Miley Cyrus, maar dan als volledig album

★★★★ Van brave Disney-kinderster naar naakt swengelend op een sloopkogel. Dat is het verhaal waar iedereen aan denkt zodra Miley Cyrus ter spraken komt. Maar sinds kort heeft de zangeres afstand gedaan van dit imago en is ze terug naar haar roots gegaan. De laarzen zijn aan gedaan om vervolgens de country-voetsporen van haar vader Billy Ray Cyrus in te treden met het nieuwe album Younger Now.

Dolly en Miley

Iets serieuzer zou dit album moeten zijn. Dat zou makkelijk moeten gaan als je een vader als countryicoon hebt en Dolly Parton als peettante. Laatst genoemde is al vaak ter spraken gekomen als het gaat over Miley Cyrus door haar ijzersterke cover van Jolene. Deze countryinvloeden zijn veelvuldig gebruikt in Younger Now. Directe gevolgen hiervan zijn te vinden in het nummer Rainbowland. Een nummer waar het weer genieten is van een ijzersterke Dolly Parton en de stemmen van de twee dames zeer goed samenvloeien. Dat dit nummer direct na de single Malibu op het album staat maakt niet meer uit. Het weet deze krachtige ballad waar Miley haar stem perfect naar voren komt prima te evenaren.

Iets meer rust

Voor keiharde bangers hoef je dit album niet op te zetten. Met bijvoorbeeld Week Without You en Love Someone blijven de countryinvloeden je om de oren vliegen. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat het album eentonig aanvoelt. Miley Cyrus weet met een prima productie de wat langzamere nummers als Bad Mood goed af te wisselen met het iets meer pop-achtige country in Thinkin’. Het beste komt de zangeres toch naar voren in de wat rustigere gevoelige nummers waar de invloed van Dolly Parton het meest tot zijn recht komt. Hiermee zijn Malibu en I Would Die For You onder andere aanraders van het album.

Perfecte country-pop combinatie

Het is fijn om te horen dat Miley Cyrus iets meer afstand heeft gedaan van haar imago als geen fuck gevend feestbeest. Een totaal nieuwe publiek wordt benaderd met Younger Now. Je hoeft als kind totaal niet meer bang te zijn als je ouders opeens keihard staan mee te swingen op Miley Cyrus. Een prima album om te draaien als je op een zomerse dag een paar honderd kilometer af te leggen hebt. En voor iedereen die na het horen van de Jolene-cover hongerig werd naar meer. De country gevuld met pop-invloeden gaat haar prima af en mag de zangeres nog best wel een paar jaartjes blijven volhouden. Dan af en toe nog een banger als Wrecking Ball tussendoor en je hebt een zeer veelzijdige artiest met een brede toekomst in het vooruitzicht.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie