Met De Happiness Goeroe weet je wat geluk is

★★★★★ Een leven dat perfect is bestaat niet, maar je kunt wel je best doen om dat voor elkaar te krijgen. Je bent 22 en het enige wat je doet is naar lessen gaan, leren, huiswerk maken, eten en slapen en dat de hele tijd door. Vermoeiend, dat is wat het is. Je hele leven leid je het perfecte leventje en doet wat je hoort te doen. Als Iris de kans krijgt om haar leven een andere wending te geven, pakt ze die met beide handen aan Maar of dat nou zo geweldig is? Je leest het in De Happiness Goeroe.

 

Roem, rijkdom of vrienden?

Iris is een normale vrouw die doet waar ze blij van wordt en wat van haar verwacht wordt. Wanneer haar beste vriendin hulp nodig heeft, schiet ze meteen te hulp. Wanneer Tamara, die voor een groot tijdschrift werkt, zegt dat ze een waarzegger nodig heeft voor een groot festival, biedt Iris zich meteen aan. Het wordt onverwacht toch een groot succes en wanneer haar wordt gevraagd of ze hiermee verder wil gaan, zegt ze twijfelend ja. Beste beslissing ooit! Althans dat denkt ze. Het enige wat ze nog doet, is spulletjes verkopen, leuke mantra’s bedenken en live via de webcam tips geven om gelukkiger te worden. Wanneer haar sociale leven langzaam verkreukeld en zelfs haar beste vriendinnen haar negeren en boos op haar zijn, wil Iris niets liever dan stoppen. Maar kan dat als je al zo diep wordt meegesleurd door je eigen succes?

 

XOXO wie?

De Happiness Goeroe is precies het boek dat je zou verwachten als je moest afgaan op de titel. Jette Schröder heeft spanning, liefde, meidenproblemen en natuurlijk happiness leuk in haar roman verwerkt. De titel zegt het uiteraard wel al een beetje, maar de kaft bevestigt het het al helemaal: het is een vrolijk boek met een leuk verhaal. De happiness goeroe is wel echt meer een meidenboek en als je een stapeltje happiness tips nodig hebt, is De Happiness Goeroe het perfecte boek voor jou. Er zitten ook doe-het-zelf tips bij en die zorgen er zeker voor dat je even helemaal zen wordt. Het boek heeft grappige verwijzingen naar veel bekende sites en films. Zo heeft vrijwel iedereen van Gossip Girl gehoord – in dit boek is het een roddelsite voor bekende mensen. Deze referenties maken het grappig om De Happiness Goeroe te lezen. Je zit middenin een serieus stukje en zie je weer een grappige verwijzing. Dit zorgt ervoor dat je altijd met een lach het boek zit te lezen.

 

En zennn…

Jette Schröder heeft al meerdere boeken uitgegeven, maar De Happiness Goeroe  is haar eerste Young Adult roman. Dit is zeker een goede start. De Happiness Goeroe is op een leuke manier geschreven. Er zitten veel verschillende stukjes in die het boek extra spannend maken. Ook heeft Jette Schröder veel alledaagse problemen gebruikt en daar iets omheen verzonnen. Even lekker ontspannen? Geen probleem, maak gewoon je happiness cocon van wat dekentjes en kussentjes en je kunt even lekker zen worden. Ben je onzeker over je lichaam? Geen probleem, met dit dieet heb je de garantie dat je afvalt. Deze dagelijkse problemen maken De Happiness Goeroe zeer leuk om te lezen, al helemaal voor tieners, want dit boek wel duidelijk voor deze doelgroep bedoeld. Uiteraard is De Happiness Goeroe voor iedereen te lezen en kun je even lekker ontspannen in je eigen happinesscocon.

 

Gelezen boek: De Happiness Goeroe
Geschreven door: Jette Schröder
Uitgegeven door: Harper Collins
Verschenen op: 24 april 2018
Soort boek: Young-Adult Roman
Fotocredit: Wil Immink Design
Meer info vind je op: www.harpercollins.nl en www.dehappinessgoeroe.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie