De handleiding voor een dagje gamebeurs (€)

De gamebeurs E3 is achter de rug, dus het gameseizoen is weer geopend. Een heerlijk idee natuurlijk, maar ben je ook wel eens op zo’n gamebeurs geweest? Hoe pak je zo’n dag aan? Met het oog op de GamesCom en de Nederlandse Firstlook zette Deadline een paar tips en tricks op een rij voor een bezoek. Zo zie jij alles wat je gamerhartje begeert.

In de auto
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je moet zijn. Zeker als je voor een specifieke game komt, wil je op tijd zijn. Zorg dat je weet waar de beurs en zet je TomTom aan, zodat je eerder op de locatie bent dan dat de deuren open gaan. Als je wil dat jouw mobiel de hele dag in leven blijft, gebruik dan de stroom van je auto om je telefoon nog extra op te laden.

In de hal
Als je goodies wilt vangen en mikt op het spelen van jouw favoriete game, dan zul je snel moeten zijn. Wees slim en kies bescherming voor je LG Spirit of een P8 Lite case, want het bemachtigen van consoles gaat vaak gepaard gaan met flink wat duw en trekwerk. Om de ervaring compleet te maken moet je eigenlijk naast het gamen ook veel foto’s maken. Vergeet daarbij niet om met minstens één boothbabe op de foto te gaan, dat is traditie.

In de buitenlucht
Het bezoeken van een gamebeurs lijkt een beetje op het spelen van een game: weet wat je doel is, zorg dat je een goede uitrusting hebt en geniet van alles wat je onderweg tegenkomt. Let wel op: het is in de hallen vaak erg druk en frisse lucht is binnen een uur niet meer verkrijgbaar. Vergeet dus niet om af en toe naar buiten te gaan om zelf op te laden. Neem met je frisse neus de plattegrond door een maak een strategie voor het komende uur.

Hoe is je bezoek verlopen? En heb je nog andere tips? Tweet je ervaringen naar @deadlinenl!

Fotocredit: Ben Stiefel

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie