De culturele kaart van Nederland: WORM beste filmtheater, Vera beste poppodium van Nederland

Alle filmtheaters, poppodia en musea op één kaart samengebracht en gerecenseerd. Als eerste in Nederland biedt Deadline.nl een interactieve kaart van alle culturele podia.

Met de culturele kaart willen we laten zien dat er zoveel meer is dan alleen de grote bioscoop in jouw stad. Kleine podia hebben vaak evenveel, en soms meer te bieden dan grote theaters. Onze reporters Sebas en Tom reisden het hele land af om de sfeer te proeven bij verschillende culturele podia.

Filmtheaters
Deadline bezochten al 31 filmtheaters, van Groningen tot in Maastricht. Elke dag komen er meer recensies bij. Tom en Sebas letten niet alleen op de sfeer van het theater en de films die ze er draaien, maar ook op de betaalbaarheid van de theaters. Hoe duur is de popcorn, bijvoorbeeld? En wat kost een biertje? En hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan een ticket?

Hieruit kwam het beste filmtheater van Nederland naar voren: WORM in Rotterdam.

Worm Rotterdam


‘Knotsgek, ruw en Rotterdams eigenwijs. Het WORM zet met zijn filmtheater de wereld op zijn kop. Filmzalen gebouwd uit vliegtuigen, een cultvideotheek en een filmaanbod die nergens anders te vinden is. Het WORM theater is een pretpark voor filmliefhebbers.’

Poppodia
Ook bezochten we poppodia: van de HMH in Amsterdam tot aan De Nul in Hengelo. Ook hier heeft Deadline gelet op de prijs van het bier, het aanbod en vooral de sfeer. Is het een kille hal of sfeervolle rockzaal? Wij hebben het beste muziekpodium van Nederland hebben gevonden. Vera in Groningen.

vera popdium
‘Het programma van Vera blijft, in tegenstelling tot bijna alle podia van Nederland eigen. Opgeteld met de heerlijke Groningse nuchterheid die het podium uitstraalt zorgt dat voor een Muziekpodium waar Nederland trots op mag zijn.’

Musea
De culturele kaart moet aangevuld worden. Ook met toffe musea. Tot nu toe beoordeelde Deadline tien musea. Het is dus nog veel te vroeg om het beste museum van Nederland te benoemen. We beoordelen vanuit een ander perspectief. Verandert de collectie vaak genoeg? Toont het museum moderne of klassieke kunst? Wat is de prijs van een kopje koffie?

Online
Maandag 20 oktober is het zover: dan komt de eerste versie van de culturele kaart van Nederland op Deadline. We zijn dan nog lang niet klaar met recenseren. Ons doel is om alle culturele podia van Nederland op de kaart te zetten.

Bekijk hier de aankondigingsvideo:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie