BOEKENCOÖRDINATOR Hanneke KIJKT UIT NAAR: DE BOEKEN VAN 2016

De laatste dag van het jaar 2016 is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een terugblik – of juist een vooruitblik! Met een stapel ongelezen boeken naast zich, ligt boekencoördinator Hanneke languit op de bank te lezen. Wat zijn haar goede voornemens voor het komende jaar? En naar welke boeken kijkt zij nu al uit? Hanneke vertelt.

Hannekes kerst
Als het december is, realiseer ik me altijd weer hoe heerlijk het is om gewoon een avond niks aan je hoofd te hebben en op de bank te liggen met een goed boek. De stapel nog-te-lezen boeken is dan op z’n hoogst vanwege de drukke najaarsmaanden. Gelukkig komt kerst eraan, en dan lijken studie en werk ver weg, zit ik lekker bij m’n ouders op de bank en heb ik tussen al dat eten door toch geen zin om de deur uit te gaan.

Goede voornemens
In 2016 ga ik eindelijk echt elke prachttitel lezen, die nu staat te verslonzen in mijn kast. Dat is mijn goede voornemen, en jij bent getuige. Ongeveer 50 ongelezen pareltjes liggen nog op me te wachten. Dat lijkt misschien veel, maar laatst las ik dat er in totaal 129.864.880 verschillende titels bestaan. Dan vallen die vijftig van mij nog best mee. Toch hoop ik dat jouw voornemens zich meer richten op actuele titels, want dat is natuurlijk veel leuker. Misschien hopen jullie dat George R.R. Martin in 2016 eindelijk The Winds of Winter, het zesde deel van Game of Thrones, gaat publiceren. Op internet krijgt deze verwachting steeds meer bijval. Of misschien staat bij jullie bij november 2016 al heel groot HARRY POTTER in je agenda. Dan wordt namelijk eindelijk het boekje Fantastic Beasts And Where To Find Them in filmvorm vertoont.

Herbeleef de klassiekers
Voor wie zijn oude klassiekers wil herlezen: Oorlogswinter van Jan Terlouw wordt herdrukt, en uitgegeven voor slecht één luttele euro, ´En dan niet zomaar een goedkope pocket, maar een prachtige paperbackuitgave op romandruk met full colour omslag´, aldus de initiatiefnemers. Elk jaar zal er vanaf nu een jeugdklassieker verschijnen voor dit kleine bedrag.

Lang leve Duitsland
Ook het boekenweekthema voor 2016 is al bekend: Duitsland. Om alvast in de stemming te komen: Daar is hij weer van Timur Vermes is een hilarische bestseller over Hitler die wakker wordt in Berlijn in 2011. Slaagt hij nu, gesteund door tv, Youtube en vind-ik-leuks wél in zijn opzet? Als je minder van het lezen bent, of gewoon van boekverfilmingen houdt, kun je natuurlijk ook genieten van de steengoede film Er ist wieder da.

Laatste tips
Voor de luisterboekfans: het luisterboekgeschenk wordt dit jaar een ‘hertelling van een bestaand verhaal in de typisch Luckyiaanse stijl’, door niemand minder dan mister Lucky TV himself.

Houd in ieder geval www.2016jaarvanhetboek.nl in de gaten, want het is hoog tijd om het boek te vieren in 2016! Ik wens iedereen veel leesplezier, zeker in 2016: het Jaar van het Boek!

Fotocredit: Edwinmijnsbergen.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie